„Vládnu nám diletanti!“ netají sa politológ
15 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Na premiéra, ale aj na jeho kabinet sa už dvíha vlna nevôle ľudí, ktorým sa nepáči ich vládnutie, respektíve nielen to, ako zvládajú koronakrízu, ale i to, ako sa k sebe za ostatné dni a týždne správajú.


„Vládnu nám diletanti bez mentálnej či personálnej výbavy,“ povedal absolútne na rovinu a poriadne ostro o vládnej garnitúre politológ Miroslav Řádek, ktorý vedenie krajiny hodnotí ako nekompetentné, píše portál 1.pluska.sk.
Minister v prejave kokce akoby sa učil slabikovať

Člen hnutia OľaNO Jaroslav Naď a poslanec NR SR. Bratislava, 18. jún 2019. Foto: SITA/Branislav Bibel


Řádek si kladie aj zásadnú otázku: Amatérska alebo diletantská? Vláda akoby, podľa neho, nemala schopnosť učiť sa. Diletant je totiž podľa jeho slov niekto, kto nevie nič na začiatku, ale ani na konci. „Toto prestáva byť vláda amatérov, čo mohol byť láskavý eufemizmus niekedy na začiatku volebného obdobia, ale ako sú dlhšie pri moci, môžu byť označení za vládu diletantov,” skonštatoval na margo Matoviča a jeho kabinet politológ.

Situáciu pritom ilustroval na ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. „Pri všetkej úcte k ministrovi Naďovi, ten chlap má nejakých 39 rokov, ale príde do funkcie, má ohlásiť najväčšiu logistickú akciu armády za 30 rokov a on v tom prejave kokce, ako keby sa učil slabikovať,” vraví na rovinu a poriadne tvrdo odborník, pričom narážal na projekt celoplošného testovania obyvateľstva na nový koronavírus z posledných týždňov.

Na tejto atmosfére sa môžu „priživiť“ i extrémistické strany, tvrdí politológ Miroslav Řádek
Zverejnenie údajnej nahrávky z kauzy Gorila, rozhovor podnikateľa Mariana K. a bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, či prepisy údajnej komunikácie cez aplikáciu Threema môžu smerovať k politickej zmene. Získať môžu opozičné strany... Čítať ďalej
19 | 10 | 2019 | TASR

Vláde nám banda „kucipajtášov“ bez personálnej výbavy

Richard Sulík / TASR


Politológ Řádek tiež tvrdí, že nám vláde banda „kucipajtášov“, ktorí na exekutívu nemajú mentálnu ani personálnu výbavu. Svedčia o tom, podľa neho, aj protesty, ktoré odzrkadľujú, že v spoločnosti vládne obrovský hnev. Aspoň mierne pochválil ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ktorý aktuálne čelí útokom zo strany premiéra. „Richarda Sulíka budú tie dlane a ruky páliť, lebo ako budú jeho preferencie pomaly, ale isto rásť, tak s jeho prehnane racionálnym uvažovaním si to hodí do excelu a povie si, že toto vyzerá dobre a tu sme skončili, priatelia,” poznamenal Řádek s dôvetkom, že práve Sulík nepatrí k tým, ktorí by si potrpeli na vládne posty.

tasr


Racionalita podľa politológa ale chýba ministerke informatizácie Veronike Remišovej, ktorú vníma ako mimoriadne naivnú osobu. Podľa Řádka si ale uvedomuje, že jej politická kariéra sa blíži závratným tempom ku koncu a zrejme trpký koniec čaká aj celú stranu Za ľudí. „Podľa mňa v politike skončí minimálne s takou traumou, akú si odniesla Iveta Radičová. Myslím si, že Remišová po tom, čo v politike čoskoro skončí, bude dávať podobne ladené rozhovory,” povedal s tým, že práve Remišová je tzv. „dobrorobička”, ktorá nakoniec potvrdí to, že cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami, uvádza v závere portál 1.pluska.sk.

Aroganciou amaterizmus neprekryješ
Premiér sa chce na boj proti korone „pýtať“ v prezidentskom paláci len preto, že mu prezidentka vrátila novelu zákona. Čítať ďalej
02 | 08 | 2020 | Aneta Leitmanová