Polícia na D1 zadržala dodávku plnú migrantov. Vnútri ich bolo 24 vrátane detí
09 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Na diaľnici D1 zadržali policajti dodávku plnú migrantov. V zadržanom vozidle sa ukrývalo celkom 24 migrantov vrátane detí. Cudzinci pri sebe nemali žiadne doklady, informuje portál eXtra.


Polícia zadržala o polnoci 24 migrantov. Viezla ich dodávka po diaľnici D1, išla smerom k Prahe. Policajti ju zadržali na 104. kilometri diaľnice na Jihlavsku ČR. Zrejme sú to Sýrčania alebo Turci, doklady nemali a neboli schopní preukázať svoju totožnosť.

Informáciu, ktorú priniesla televízia CNN Prima News, dnes potvrdila krajská policajná hovorkyňa Dana Čírtková. "Medzi migrantmi boli i deti a ženy. Cudzinci pri sebe nemali žiadne doklady, teraz sa polícia snaží zistiť, ako sa tam dostali a kam mali namierené. Policajná akcia trvala niekoľko hodín aj s ohľadom na súčasné opatrenia kvôli pandémii. Hliadky museli pracovať opatrne, mali ochranné pomôcky a respirátory pre prípad, že by medzi cudzincami bol niekto nakazený covidom-19," uviedla CNN Prima News.

Migranti na Cypre zaútočili na francúzske vaľvyslanectvo
Skupina asi 80 moslimov, väčšinou pozostávajúcich z migrantov z Egypta a Sýrie, strhla tento týždeň francúzsku vlajku na veľvyslanectve krajiny na Cypre, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Krajská policajná hovorkyňa ČTK potvrdila, že hliadka cudzineckej polície skontrolovala dodávku idúcu po D1 smerom k Prahe. "Ku kontrole sme si ju stiahli na 104. kilometri na zjazd, na bezpečné miesto. Zistili sme, že prepravuje 24 ľudí, bolo zrejmé, že sa jedná o cudzincov, neboli schopní preukázať svoju totožnosť. S najväčšou pravdepodobnosťou sú to Sýrčania alebo Turci," uviedla Čírtková.

S ich identifikáciou a ďalšími úradnými postupmi pomáhajú aj iné krajské policajné riaditeľstvá, dodala.

Je to už druhý podobný prípad tento týždeň. Vo štvrtok 5. novembra zadržali juhomoravskí colníci na D2 na Břeclavsku kamión s návesom, v ktorom bolo 48 migrantov, pravdepodobne Sýrčanov. Ľudí v návese rozpoznal veľkokapacitný röntgen. Môžu byť vrátení tam, odkiaľ prišli, môžu ale tiež požiadať o azyl.

Veľká citlivosť PCR testov môže byť aj ich nevýhodou
Odborníci v Českej republike sa pustili do porovnania spoľahlivosti rôznych typov testov. Prvé poznatky z novej unikátnej štúdie ukazujú, že PCR testy sú až moc citlivé. Označenie antigénových testov za menej kvalitné je predčasné, zjednodušené a... Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Natália Sollárová