„Veľké ryby“ traste sa! Polícia má nový tím, ktorý vám pôjde po krku
03 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Posvietia si na neohroziteľných? Nový policajný tím sa zameria na zločiny policajtov aj politikov. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk.


Pôjdu po krku najväčším rybám! Na polícii už vznikol špeciálny tím, ktorý má odhaľovať zločiny ľudí, ktorí sa možno až doteraz cítili neohroziteľní. Celé to odštartovala akcia Boží mlyn a zadržanie Ľudovíta Makóa, ktorý polícii ponúkol okrem svedectva aj spoluprácu, informuje portál tvnoviny.sk.
Na úvod Makó, Böhm aj Kováčik

Keď elitní policajti z NAKA v septembri zadržali bývalého šéfa daňových kriminalistov Ľudovíta Makóa určite netušili, čo všetko sa rozpúta., pretože ten takmer okamžite vyhlásil, že bude spolupracovať. Makóa obvinili zo spolupráce s mafiánskou skupinou takáčovcov, ba na krku má aj stíhanie za vydieranie a obmedzovanie osobnej slobody. Okrem neho skončil za mrežami aj policajt František Böhm, ktorý mal takáčovcom donášať informácie z bezpečnostných zložiek.

Sudca v uznesení o väzbe citoval svedka, ktorý tvrdil, že šéfovi takáčovcov mal v jednom prípade pomôcť špeciálny prokurátor. A ľady sa opäť pohli, pretože ani nie mesiac po tom skončil v putách aj Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Policajti ho zadržali pri Policajnom prezídiu, kde mal vraj dohodnuté stretnutie. Kováčika vinia z podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomocí aj prijímania úplatku. Dokonca mal mariť vyšetrovanie v prípade prípravy vraždy vyšetrovateľa NAKA. Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by začal spolupracovať.

Ľudovít Makó chce „spievať“. Vypovedať chce o prokurátorovi aj o ďalších činoch
Národná kriminálna agentúra zadržala v poslednom čase mnohých vysokopostavených ľudí a medzi nimi aj bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa, ktorý je podľa obžaloby spájaný aj so zločineckou skupinou... Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Aké „mlyny“ prídu po „Božích“?

Spoluprácu a svedectvo ale sľubuje aj ďalší policajt, exfunkcionár z útvaru zvláštnych policajných činností Norbert Pakši, ktorý je tiež obvinený z viacerých trestných činov. Sudkyňa ho poslala do väzby v tú istú noc ako Kováčika. A aby toho nebolo málo, uplynulý štvrtok prišiel na Úrad špeciálnej prokuratúry ponúknuť svoje svedectvo tiež už bývalý šéf Finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník.

V súvislosti s Makóovým svedectvom už policajný prezident zriadil špeciálny tím. „Peter Kovařík sa stretol s policajtmi NAKA a prokurátorom ÚŠP. Dohodli sa na zriadení pracovnej skupiny, ktorá sa bude zaoberať trestnými činmi vyplývajúcimi z akcie „Božie mlyny". Budú jej vytvorené všetky potrebné podmienky na prácu, či už personálne, technické alebo administratívne,“ uviedla pre tvnoviny.sk hovorkyňa Andrea Dobiášová. Podľa informácií Markízy sú v tíme viacerí vyšetrovatelia NAKA aj prokurátori. V hľadáčiku majú mať okrem policajtov, funkcionárov i politikov. Skupina bude odhaľovať najmä násilnú či ekonomickú trestnú činnosť, informujú v závere tvnoviny.sk.

Budú padať hlavy? Monika Jankovská viedla so šéfom NAKA dlhý rozhovor
Bývalá štátna tajomníčka, ktorá drží vo väzbe drží už dva týždne protestnú hladovku sa konečne stretla so šéfom Národnej kriminálnej agentúry Branislavom Zurianom, s ktorým mala podľa portálu topky.sk stráviť niekoľko desiatok minút. Koho v... Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.