Smeráci vykričali Matovičovi čo len mohli. Na celoplošnom testovaní bolo všetko zlé
03 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Víkendové celoplošné testovanie na COVID-19 je už za nami, ale niekomu stále nedá spávať. Opozičný Smer-SD zaň premiérovi poriadne naložil.


Opozičný Smer-SD, ale aj jeho dvojička Hlas-SD, mal od začiatku problém s celoplošným testovaním. Smerákom chýbalo najmä odborné odôvodnenie zmysluplnosti celoplošného testovania obyvateľstva, informuje portál cas.sk.
Minuli sme veľmi veľa financií

Testovanie označil podpredseda strany Erik Kaliňák za rozsiahly a závažný projekt, ktorý zásadným spôsobom zasahuje do základných ľudských práv a slobôd. Už na prvé kolo celoplošného testovania sa podľa neho minulo veľmi veľa financií. „Na tento výmysel sme minuli viac ako 100 miliónov eur, prikryli 50 miliónový Matovičov biznis, vyprázdnili štátne hmotné rezervy, prišli sme o dôležité zdravotnícke pomôcky, ale hlavne sme minuli ľudské sily našich zdravotníkov, ktoré môžu chýbať v nasledujúcich dňoch a týždňoch v boji s pandémiou,“ vykričal premiérovi Kaliňák.

Celoplošné testovanie? Smer-SD a Hlas-SD ho spochybňujú a zneisťujú svojich voličov
Víkendové celoplošné testovanie proti koronavírusu stále rozdeľuje nielen ľudí, ale aj odborníkov a v neposlednom rade politikov. A práve opozičný Smer-SD i jeho dvojča Hlas-SD mu nie sú vôbec naklonení. Pozrel sa na to portál... Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Vysokú účasť spôsobili vyhrážky

Smerákom ale vadia aj antigénové testy, ktoré podľa nich nie sú vôbec vhodné na celoplošné testovanie. Strana tvrdí, že testy sa majú podľa prívalového letáku používať v teplotnom rozmedzí od 15 do 30 stupňov, no veľká časť odberových miest bola v exteriéri a pri sychravom počasí do desať stupňov. Vysoká účasť verejnosti bola podľa Smeru-SD výsledkom vyhrážania sa občanom zo strany vlády a najmä premiéra Matoviča. Strana upozornila na stanovisko Úradu pre ochranu osobných údajov, ktoré podľa nej spochybňuje legalitu celoplošného testovania. Premiér Igor Matovič informoval, že počas víkendového plošného testovania odhalili 38 359 nakazených osôb z celkovo testovaných 3 625 332 ľudí, čo je 1,06 percenta, píše v závere portál cas.sk.

Smer-SD podal podnet na ÚVO v súvislosti s tendrom na testy
Strana Smer-SD podala podnet na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) v súvislosti s obstaraním antigénových testov pre plánované celoplošné testovanie na COVID-19. Opozičná strana vidí za celým projektom "kšeft" vládnej koalície. Predseda Smeru-SD... Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | TASR