Demonštranti BLM z Filadelfie vyhnali z protestu Židov (VIDEO)
01 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Skupina demonštrantov na pochode proti policajnej brutalite vo Filadelfii vykázala trojicu Židov z akcie, informuje portál RT.


Zábery, ktoré v stredu začali kolovať na sociálnych sieťach, ukazujú, ako malá skupina demonštrantov konfrontovala troch mladých mužov, ktorí mali na sebe čiapky kipa, a skôr, ako ich požiadali, aby "vypadli z demonštrácie", sa ich opýtali, kde žijú.

"Čo tu všetci robíte? Všetci tu bývate?,“ uviedol jeden z účastníkov.

Jeden z mužov odpovedá, že „len prejavujú solidaritu“, avšak okamžite ho prekričal jeden z demonštrantov. Ďalší člen trojice sa po chvíľke rozhodne slovne brániť, zatiaľ čo podnecovatelia trvajú na tom, aby muži odišli, s čím nakoniec súhlasili.

Ako odchádzali jeden z demonštrant prehlásil: „Zjavenie 2: 9, Synagóga satana“, zjavne citujúci biblický verš.



 

Biblické odkazy a ďalšie poznámky, ktoré zazneli pri výmene, sú spoločné pre čierno-hebrejské izraelské hnutie, ktoré predpokladá, že Afroameričania sú skutočnými potomkami starých Izraelitov, ale je všeobecne považované za antisemitské. Skupina je prítomná hlavne vo Filadelfii.

Minútové video vyvolalo pobúrenie od židovských komentátorov, medzi nimi bol Yaacov Behrman, zástupca pre styk s verejnosťou s významnou pravoslávnou organizáciou Chabad Lubavitch.

„Pravoslávni Židia boli včera v noci vo Filadelfii násilne napadnutí demonštrantmi z BLM. Protestujúcim povedali, že sú tam, aby preukázali solidaritu. Demonštranti kričali proti semitskej a rasistickej nenávisti, keď útočili na obete,“ uviedol na Twitteri.



Peklo z neba - ruský nálet na výcvikovú základňu v Sýrii zabil takmer 80 protureckých teroristov
Rusko sa 26. októbra rozhodlo tureckej strane poslať "správu", v ktorej sa ruskí "poštári" zamerali na výcvikový tábor protureckej islamistickej povstaleckej skupiny Shamská légia (Faylaq al-Sham). Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Ivan Brožík