Sudkyňa poslala právnika Gajana a úradníka pozemklového fondu Tudaja do väzby 
25 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Za mrežami skončili ďalší dvaja korupčníci. Postarala sa o to sudkyňa Špecializovaného trestného súdu.


Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu pre prípravné konanie Pamela Záleská rozhodla, že právnik Ján Gajan a úradník Slovenského pozemkového fondu Ivan Tudaj idú do väzby. Oboch mužov elitní policajti z NAKA obvinili z korupcie pri vybavovaní reštitúcií v Poprade a okolí, informuje o tom portál dennikn.sk.
Za pozemky úplatok pozemky

Obaja muži podľa obvinenia schvaľovali reštituentom pozemky za úplatok, ktorý bol často v podobe daných pozemkov. Súd o väzbe rozhodoval 14 hodín. „Dôvodom väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti, teda kolúzna a preventívna väzba. Sudkyňa neprijala peňažnú záruku ani písomný sľub a nenahradila väzbu obvinených dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rozhodnutie nie je právoplatné, keďže obvinení si ponechali lehotu na podanie sťažnosti,“ informovala portál dennikn.sk hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková.

NAKA pre podozrenie z korupcie na pozemkovom fonde zadržala štyroch ľudí
Národná kriminálna agentúra (NAKA) dnes zadržala štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Vyšetrovanie sa týka reštitučných konaní na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | SITA