Rezort dopravy pokračuje v zabezpečení zariadení pre karanténu občanov
22 | 10 | 2020 I SITA

Ministerstvo dopravy a výstavby SR poskytne súčinnosť Zväzu cestovného ruchu SR pri definovaní okruhu zariadení, ktoré chcú ponúknuť svoje priestory pre občanov na strávenie dobrovoľnej karantény.


Úlohou bol včera na rokovaní vlády poverený minister Andrej Doležal. Ako informoval agentúru SITA poradca ministra dopravy a výstavby pre strategickú a krízovú komunikáciu Ivan Rudolf, rezort poskytuje súčinnosť aj pri aktualizácii zásad pre tieto zariadenia a hygienických podmienok.

Tie boli vydané ešte v apríli pre potreby povinnej štátnej karantény a budú predmetom rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva. "Ďalšie podrobnosti bude možné poskytnúť až po prijatí príslušných rozhodnutí na Ústrednom krízovom štábe," dodal Ivan Rudolf.

Ministerstvo dopravy a výstavby v stredu informovalo o oslovení Zväzu hotelov a reštaurácií SR. Cieľom bolo zistiť možné ubytovacie kapacity, ktoré by sa dali využiť na dobrovoľnú karanténu občanov. Ako ďalej upresnil šéf rezortu dopravy a výstavby Andrej Doležal, ubytovacie kapacity hotelov by slúžili len pre ľudí, ktorí by v rámci celoplošného testovania občanov na koronavírus boli pozitívni a nechceli by ísť do domácej karantény.

Dohoda, ktorá sa črtá na krízovom štábe, nemusí byť až tak boľavá, tvrdí Sulík
Dohoda, ktorá sa práve črtá na ústrednom krízovom štábe, nemusí byť až tak veľmi boľavá. Počas pravidelnej parlamentnej Hodiny otázok to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | TASR