Zúfalá situácia v bardejovskej nemocnici. Zdravotníci v nej už melú z posledného
17 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Nové COVID oddelenie nemôžu otvoriť pre nedostatok personálu. Od pondelka budú všetky vchody do nemocnice uzatvorené a budú pri nich vojaci.


Situácia v Bardejove sa zo dňa na deň dramatizuje. Zdravotníci tam už melú z posledného. Prestávajú operovať i hospitalizovať nových pacientov. Oddelenie pre chorých na COVID-19 nemôžu otvoriť. O pacientov sa podľa portálu tvnoviny.sk nemá kto starať.
Akútne chýbajú zdravotníci

Za štvrtok pribudlo v Bardejovskom okrese ďalších 130 pozitívne testovaných, čo sa odráža aj na situácii v nemocnici. V práci im chýba 101 zamestnancov, drvivá väčšina sú zdravotníci. Tí, čo zostali, si musia poradiť. „Momentálne máme 24 pacientov s diagnózou COVID-19 respiračným zlyhávaním, pričom naša kapacita podľa pokynov ministra je maximálne 18 postelí. Dvaja pacienti v noci zomreli, predpokladáme, že na COVID-19, aj keď idú na pitvu, " uviedol pre Markízu riaditeľ Nemocnice v Bardejove Marián Petko.

V jednom pavilóne má nemocnica pripravené kompletné oddelenie pre pacientov s ochorením COVID-19. Nemôžu ho však otvoriť, keďže nemocnici chýbajú zdravotníci. Aktuálne tu pomáha 16 vojakov, zväčša pri obslužných činnostiach, no nie sú zdravotníckym personálom. Pomoc čakajú od štátu.

Nemocnica v Bardejove sa pomaly potápa. Stiahnu ju na dno oslavy a svadby?
Pre zvyšujúci sa počet zdravotníkov v karanténe v súvislosti s ochorením COVID-19 Nemocnica v Bardejove nevylučuje zlučovanie jednotlivých oddelení. Aktuálne je v karanténe a na OČR celkovo 71 zamestnancov Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

V pondelok zavrú všetky vchody

Zavrieť v Bardejove museli rehabilitáciu, časť interného aj chirurgického oddelenia. V piatok ešte pohyb pacientov po areáli a objektoch nemocnice usmerňoval personál nemocnice, od pondelka ale už budú všetky vchody uzatvorené a budú pri nich vojaci.

Od najbližšieho pondelka svoj režim fungovania sprísňuje aj bardejovská samospráva. Dvere Mestského úradu sa pre verejnosť úplne zatvoria. Ľudia budú môcť hovoriť s úradníkmi výlučne cez zariadenie videovrátnika. Krízový štáb na bardejovskej radnici riešil aj mestské základné školy. Dištančné vzdelávanie predĺžili minimálne do 28. októbra, uvádza v závere portál tvnoviny.sk

COVID-19: Nemocnica v Martine na dne svojich kapacít. Pacientov zo severu Slovenska už neprijíma!
Univerzitná nemocnica v Martine prestala prijímať pacientov z Oravy, Kysúc a Liptova. Rozhodol o tom krízový štáb nemocnice a zdravotníci už nechávajú lôžka len pre pacientov z Turca. Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.