Pohrebníctvo je ideálna sféra pre trestnú činnosť
04 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Zbaviť sa obete trestného činu ľahké nie je. Ak nemáte "správne kontakty" na pohrebníctvo.


Ak plánujete vraždu ako pohrebník či pracovník pohrebníctva, ak ste dosť chytrí, máte dobrú šancu dostať sa z nej úplne bez problémov. Začína sa to autom, poukazuje na doteraz málo známe skutočnosti nemecký týždenník Stern na portáli stern.de.

Zatiaľ čo ostatní vrahovia sa musia veľmi starať, ako odstrániť mŕtvoly, ich obete, bez prilákania pozornosti - pretože akákoľvek rutinná policajná kontrola by mohla znamenať koniec ich životov na slobode - pohrebník má pohrebný voz a môže s ním voziť obeť aj na prvé poludnie v centre mesta. Nikto ho nezastaví, a ak to urobí, bude v pohrebnom voze mŕtvola, to nebude prekvapením dokonca ani pre policajta.

Každý štvrtý používateľ výpočtovej techniky a androidov sa stal obeťou počítačovej kriminality
Nástrah na internete je veľa. A majú veľa obetí, ukazuje nedávna štúdia. Ale len veľmi málo ľudí sa z následkov poučí. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Problémy nie sú ani s úložiskom.  Ostatní si na to berú svoju mrazničku alebo pivnicu, pohrebník má chladiarenský sklad, do ktorého je aj tak denne privážajú telesné pozostatky zosnulých. Bežní vrahovia sa snažia rozštvrtiť svoje obete, skryť ich telesné časti v lese, alebo zabetónovať.

Ako pohrebný ústav môžete mŕtvolu jednoducho vymeniť s niekým, kto zomrel prirodzene. Potom príbuzní a priatelia pochovajú toho zlého, ale nikto si to nevšimne. Alebo dáte svoju mŕtvolu do rakvy s niekým iným, kým nezmizne dva metre pod zem. Alebo ešte lepšie, len necháte mŕtvolu spopolniť s falošným úmrtným listom a popol rozsypať v rámci rozptylového ceremoniálu. Potom platí starý kriminalistický slogan - žiadna mŕtvola, žiadna vražda.

Našťastie, väčšina pohrebných ústavov a ich zamestnancov nie sú vrahovia.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/09/03/pohreb-karla-gotta-%e2%80%a080-ako-reklama-maestro-v-tom-nie-je-sam/