Hromadné podujatia budú od októbra zakázané
28 | 09 | 2020 I TASR

Hromadné podujatia budú na Slovensku od októbra zakázané. Výnimkou budú sobáše, pohreby, krsty, zasadnutia orgánov verejnej moci či podujatia, kde budú všetci negatívne otestovaní.


Zakázať by sa tak mali športové, kultúrne či firemné podujatia, ale aj omše. Organizovanie rodinných osláv sa neodporúča. V pondelok o tom počas zasadnutia ústredného krízového štábu informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Zakázať by sa tak mali športové, kultúrne či firemné podujatia, ale aj omše. Organizovanie rodinných osláv sa neodporúča. Ako poznamenal Mikas, rodinné oslavy nevedia zakázať. Keďže je však situácia "naozaj vážna", odporúča, aby sa neorganizovali. Oslavy nateraz odporúča odložiť na neskôr aj premiér Igor Matovič (OĽANO).

V prípade konania podujatia musí byť splnená aj podmienka, že musí byť hygienikom nahlásené najmenej 48 hodín pred jeho konaním. O tom, aké budú obmedzenia na počet ľudí na obradoch, sa ešte bude diskutovať.

Premiér tiež dodal, že sa bude riešiť aj otázka kompenzácie obmedzenia kultúrnych či športových podujatí. Zdôraznil, že chcú prijať také opatrenia, ktoré budú mať minimálny dosah na chod zdravotníctva, firiem či obchodov.

ÚSTREDNÝ KRÍZOVÝ ŠTÁB NAVRHUJE VLÁDE ZAVEDENIE NÚDZOVÉHO STAVU (Aktualizácia)
Na Slovensku by sa opäť mal vyhlásiť núdzový stav. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu. Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | TASR