Pompeo obvinil Čínu, že chce prepísať Bibliu
24 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

Americký minister zahraničia Mike Pompeo v utorok počas virtuálneho summitu Hodnoty voličov 2020 v Číne napadol ateistickú komunistickú stranu v Číne za prenasledovanie kresťanov a snahu prepísať Bibliu tak, aby prispôsobila kresťanskú doktrínu čínskej spoločnosti, informuje portál Breitbart.


„Dnes sledujeme výzvy, ktorým musia kresťania a praktizujúci katolíci v Číne čeliť,“ vyhlásil Pompeo na virtuálnej konferencii pri príležitosti výročných správ o medzinárodnej náboženskej slobode vydaných ministerstvom zahraničných vecí. „Čínska komunistická strana sa snaží prepísať samotnú Bibliu, aby tak sinizovala (počínštila, porn.red.) kresťanskú doktrínu,“ dodal v súlade s nezávislými hodnoteniami . "To je neprijateľné."

Čínsky diktátor Si Ťin-pching jasne uviedol, že Čínska komunistická strana (ČKS) chce  sinizovať  všetky náboženstvá - zabezpečiť, aby sa asimilovali do tradícií a doktríny, ktoré lepšie zodpovedajú čínskej spoločnosti a cieľom ČKS.

Pompeo vyzýva Vatikán, aby nedovolil Číne porušovať náboženskú slobodu
Komentár Thomasa D. Williemsa (Breitbart) Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Diana Zaťková


Pompeo v súvislosti s „sinizáciou“ v júni 2018 uviedol : "Toto bolo hlavným zameraním náboženskej politiky Xi od jeho prejavu  v apríli 2016  na konferencii National Religious Work Conference, v ktorej tvrdil, že s cieľom aktívne viesť adaptáciu náboženstiev na socialistickú spoločnosť je dôležitou úlohou podpora pretrvávania čínskych náboženstiev v smere sinizácie.“

Počas virtuálnej konferencie Pompeo zdôraznil, že autoritárstvu sa darí hlavne bez náboženskej slobody. „Verím, že absencia náboženskej slobody život ľudí na celom svete veľmi sťažuje,“ poznamenal. „Autoritárstvo takmer vždy nasleduje po útlaku náboženstva. Vytlačenie náboženstva z verejného priestoru vedie k útlaku, autoritárstvu. Preto si Trumpova administratíva stanovila za najvyššiu prioritu presadzovanie náboženskej slobody na celom svete," uviedol Pompeo.

Rúhání tvrdí, že americký pokus o opätovné zavedenie sankcií OSN voči Iránu čelí porážke
Iránsky prezident Hasan Rúhání vyjadril presvedčenie, že snaha Washingtonu jednostranne znovu zaviesť sankcie OSN voči jeho krajine nebude úspešná, s tým, že proti rozhodnutiu sa stavajú dokonca aj spojenci USA, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Taktiež kritizoval Čínu za „pokus o elimináciu každého, kto nie je Číňan“ v provincii Sin - ťiang s moslimskou väčšinou . V Sin-ťiangu komunistická strana väzní moslimov v koncentračných táboroch , ktoré Peking nazýva odbornými strediskami. Americké ministerstvo zahraničia uznalo, že Čína  podrobuje  kresťanov, moslimov a iné náboženské skupiny „transformácii prostredníctvom prevýchovy“ v táboroch.

Čína núti väzňov v tábore, aby počúvali propagandu a podrobuje ich intenzívnemu monitorovaniu mimo týchto zariadení. To všetko má zabezpečiť, aby veriaci zostali verní komunistickej strane.

Podľa Pompea musia USA zabezpečiť, aby Čína nešliapala po náboženskej slobode a ľudských právach. Povedal: "Čínska komunistická strana sa usiluje o nadvládu po celom svete a my sme povinní urobiť všetko pre to, aby slobody, ktoré si vážime, a schopnosť uplatňovať naše ľudské práva neboli pošliapané, či už je to ich dravá ekonomická činnosť alebo ich vojenská sila alebo ich dezinformačné kampane tu v USA. Usilovne pracujeme na tom, aby sme maximalizovali náboženskú slobodu pre každého človeka na celom svete."

Otrasné útoky na kresťanov
Komentár Raymonda Ibrahima (Gatestone Institute) Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Diana Zaťková