Ako dnes vyzerá a žije Rudolf Hrušínský z legendárneho filmu Discopříběh?
22 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Prvýkrát sa tento film vysielal pred tridsiatimi dvoma rokmi a stal sa medzi divákmi veľmi populárnym a obľúbeným. Hlavný hrdina Jirka Horáček, ktorého stvárnil Rudolf Hrušínský najmladší, trávil veľa času na diskotékach, píše portál Kinotip2. Ako vyzerá a žije po 33 rokoch?



Kariéra

V Discopříběhu hral vo svojich 16 rokoch, čo odštartovalo jeho herectvo. V dospelosti sa filmom venoval len málo. Na niekoľko rokov presídlil do Španielska, kde si otvoril bar. Každé tri mesiace musel žiadať o vízum, aby sa v krajine mohol zdržiavať legálne. Potom sa vrátil späť do Česka a objavil sa v niekoľkých filmových projektoch.
Filmová rodina

Tá je teda obrovská. Jeho otcom je slávny Rudolf Hrušínský mladší, ktorého poznáme zo seriálu Ulica. Jeho dedo Rudolf Hrušínský pôsobil aj ako divadelný a filmový režisér. Hercami boli aj jeho prarodičia.

Jeho strýkom je Jan Hrušínský, ktorého poznáme napríklad z filmových rozprávok Jazerná kráľovná alebo Ako sa budia princezné. Aj jeho teta Miluša Šplechtová je herečkou. Dokonca aj sesternica Kristýna Hrušínská sa objavuje vo filmovom priemysle. Majú to proste v krvi.

Rudolf Hrušínský najmladší dnes



Filmové role

V roku 1985 sa prvýkrát objavil vo filme Vesničko má středisková, potom si zahral mladého Jirku Horáčka v oboch dieloch Dicsopříběhu. V roku 1993 si zahral mladíka z Anglicka vo filmovej komédii s hororovými prvkami Svadba upírov. Veľmi známy je aj z komediálneho filmu Byl jednou jeden polda, ktorý natočil režisér Jaroslav Soukup. Ďalej sa objavil vo filmoch Kvaska, Tacho a Decibely lásky.
Súkromný život

Svoje súkromie si pred ostatnými dosť stráži. Po čase sa ale svojím životom pochválil. Pred štyrmi rokmi sa oženil s Martinou Hrušínskou. Svadba prebehla v Taliansku, kde má Rudolf Hrušínský časť svojej rodiny. Manželka je manažérkou, takže spolu veľa cestujú. Detí sa zatiaľ nedočkali, ale aj tak dvojica vyzerá veľmi spokojne.

Malá Uzlinka z komédie Pelíšky vyrástla na nepoznanie: Takto sa na nej podpísal čas!
Pre Sylviu Koblížkovú (32) to bola prvá a posledná veľká rola. V legendárnej českej komédii Pelíšky stvárnila malú školáčku Uzlinku. Keď sa objavila na veľkom plátne, mala len 14 rokov. Čas neúprosne beží a vyhnúť sa mu nedokázala ani ona. Ako... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Timotej Dudka