Sudca ŠTS zobral všetkých štyroch obvinených rámci akcii Plevel do väzby
17 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Sudca pre prípravne konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica zobral všetky štyri obvinené a zadržané osoby v rámci policajnej akcie Plevel do väzby.


Vyhovel tak návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).  Médiá o tom informoval prokurátor ÚŠP po tom, ako sudca rozhodoval od stredy (16. 9.) takmer 14 hodín do štvrtka rána.

"V predmetnej trestnej veci Pavla P. a spol. sudca pre prípravné konanie ŠTS vyhovel návrhu prokurátora na vzatie všetkých štyroch obvinených do väzby. Všetci štyria obvinení boli vzatí do väzby s tým, že bolo rozhodnuté o dôvodoch väzby tak, ako to bolo v návrhu prokurátora ÚŠP uvedené. S výnimkou u obvineného Daniela B., kde sudca pre prípravné konanie rozhodol o väzbe len z dôvodu kolúznej väzby," povedal novinárom prokurátor ÚŠP s tým, že vo veci sa ďalej vykonávajú procesné úkony.

Voči rozhodnutiu v prípade Daniela B. podal prokurátor sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Najvyšší súd SR. Prokurátor ako dôvody väzby vo svojom návrhu uviedol dôvodnú obavu z kolúzneho konania a dôvod preventívnej väzby.

Mimoriadna správa: Príslušníci NAKA zadržali exšéfa colníkov Ľudovíta Makóa!
Elitní policajti podozrievajú bývalého šéfa finančnej správy z násilného trestného činu, informuje o tom denníkN na svojej webovej stránke. Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


ŠTS v Banskej Bystrici rozhodoval v stredu o väzobnom stíhaní žilinského okresného sudcu Daniela B. a ďalších troch osôb vrátane bývalého krajského sudcu Pavla P. Zadržaní boli príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) počas akcie s názvom Plevel, v rámci ktorej polícia zadržala 11 osôb.

Medzi zadržanými bola pôvodne aj predsedníčka Krajského súdu v Žiline Eva K., ktorá bola po zasadnutí pléna Ústavného súdu SR v utorok (15. 9.) prepustená bez obvinenia na slobodu. Na stíhanie sudcu Daniela B. dal ÚS SR v utorok súhlas.

Akcia Plevel súvisí s korupčnou trestnou činnosťou, polícia razie a prehliadky vykonávala v pondelok (14. 9.).

Škandál premiéra Matoviča! Trápne mlčanie o miliónoch eur a vyhováranie sa na manželku Pavlínu
Igor Matovič ešte ako opozičný politik rád poukazoval na prešľapy jeho súperov v politike. V auguste 2015 dokonca vyzval vtedajšieho premiéra Róberta Fica aby sa vyjadril k tvrdeniam anonymného zdroja, že spolu s manželkou majú v Belize Bank... Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.