V pôrodnici si Veronika prežila peklo
16 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dcéra Terezka sa narodila „mŕtva“! Mamička sa teraz bojí najhoršieho


Dojemný a smutný príbeh zároveň sa stal vyučenej zdravotnej sestre Veronike P., ktorá si ale prešla celým tehotenstvom bez problémov. To, čo sa mladej mamičke a jej dcérke stalo pred a po narodení opisuje český portál blesk.cz

Veronika dokonca na vlastné náklady absolvovala testy aby si bola istá, že je jej  bábätko v poriadku. Keď sa priblížil termín pôrodu, dievčatku sa z bruška na svet úplne nechcelo. Prenášanie bolo kvôli chorobe nebezpečné, podľa mamičky na to však nikto nebral ohľady.

V pôrodnici si Veronika prešla strašným peklom, jej dcérka sa v podstate narodila „mŕtva“ a lekári ju museli dlho resuscitovať. Terezka síce žije, jej mozog to však ovplyvnilo. Ako veľmi, to sa podľa Blesku zatiaľ nevie.
Najskôr správa o potrate

Veronika má s manželom dvoch synov Radka (5) a Samka (10). Tretie dieťa už neplánovali, no keď to už prišlo, postavili sa k tomu ako správni rodičia. Budúca mamička si teda priala dievčatko. „Už v druhom mesiaci mi povedali, že som „potratila“. Brala som to ako osud, a že to tak jednoducho asi malo byť,“ opísala pre český bulvár mamička začiatok svojho nešťastného príbehu.

Profesor Krčméry verí, že je lepšie nechať si nadávať, ako mať plné cintoríny
Čím menej budeme disciplinovaní, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa opatrenia sprísnia. Profesor Vladimír Krčméry v rozhovore pre portál časopisu .týždeň ako odborník upozorňuje, že je dôležité, aby sme druhú vlnu čo najskôr... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


Keď skončila neskôr na pohotovosti, prišlo veľké prekvapenie. Bola stále tehotná! Bábätko ale predtým na ultrazvuku nebolo vidieť. Všetko potom prebiehalo v poriadku, až do pôrodu.
Peklo prišlo pri pôrode

Keď prišiel termín, dievčatku sa von nechcelo. Veronika ako vyučená zdravotná sestra upozorňovala lekára, že je pre ňu prenášanie kvôli zvýšenej cukrovke v tehotenstve nebezpečné. Nikto ju však vraj nebral na vedomie. Štyri dni po termíne to napokon prišlo.

„Po pravidelných kontrakciách som prišla k pôrodu, a tu nastalo peklo, ktoré úprimne nikomu neprajem,“ zaspomínala si mamička na chvíle hrôzy, ktorými prešla. Dlho vraj trpela, sama si v bolestiach musela dôjsť na pôrodnú sálu, kde ju pripútali. Lekári sa rozhodli pre cisársky rez, ale bolo už neskoro.
Dieťatko museli oživovať

„Kontrakcie mi skoro potrhali telo. Bolo to zlý sen, ako vo filme, no nechcem sa ľutovať. Všetko by som pominula, keby ten záver nebol tak tragický,“ vysvetlila Veronika Blesku. Keď po pôrode prosila, aby jej dieťatko ukázali, lekár vraj bez slova odišiel. Novonarodené dievčatko museli resuscitovať dlhých 15 minút, až potom sa dieťatko prvýkrát nadýchlo!

Flegrovi jeho predpoveď o koronavíruse vyšla. Teraz hovorí čo nás čaká
Prvého apríla uverejnil evolučný biológ a parazitológ Jaroslav Flegr na svojom facebooku článok "...čo nás teraz čaká". V ňom sa na základe zákonov evolučnej parazitológie pokúsil odhadnúť priebeh nastupujúcej epidémie. Vcelku mu predpoveď... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Následne musela Terezka podstúpiť ešte trojdňové chladenie mozgu. „Je asi zbytočné podotýkať, v akom psychickom stave som bola. Všetky mamičky mali svoje bábätká, a mňa samotnú zatvorili na izbu bez dieťaťa,“ hovorí smutne Veronika, ktorej sa to celé ťažko vysvetľovalo aj obom synom. Tí chceli svojou sestričku, na ktorú sa tešili, vidieť.

Veronika už v nemocnici nemohla vydržať a radšej po troch dňoch podpísala reverz. „Chcela som ísť preč za svojou dcérkou. Z pôrodnice som však odchádzala s rozpáraným bruchom, bez dcérky a na úplnom dne.“
Prognózy nie sú najlepšie

Keď mamička Terezku uvidela  čakal ju ďalší šok. Bola na prístrojoch a všade mala najrôznejšie hadičky. Lekári rodičom navyše ešte oznámili, že chladenie nepomohlo a šanca na prežitie je 50:50. Terezka sa ale ukázala ako veľká bojovníčka.

Prednosta kliniky infekčných ochorení Jiří Beneš: Koronavírus je menej nebezpečný ako chrípka.
Proti koronavírusovej propagande korporátnych médií sa postavil aj odborník na infekčné choroby Prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc., ktorý považuje koronavírus za menej nebezpečný ako chrípku. Beneš je taktiež skeptikom ohľadom nosenia rúšok všade za... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič


Podľa lekárov sa jej rozpadá mozgové tkanivo, ba hrozí jej aj niekoľko ďalších chorôb vrátane mozgovej obrny. Podľa mamičky to bude veľký zázrak, ak sa dievčatko niekedy vôbec posadí. „Terezka mala strašné výkyvy, kedy celé dni zvracala a ja som sa stále bála, že umiera. Vlastne bojím sa dodnes, že mi raz umrie,“ dodala smutne Veronika.

Rodičia s dievčatkom chodia na najrôznejšie liečebné procesy a rehabilitácie, no jej prognózy nie sú najlepšie. Všetko je navyše veľmi náročné nielen psychicky, ale aj finančne a ako Veronika hovorí, s manželom na to prestávajú stačiť. Preto sa rozhodli požiadať o pomoc Nadačný fond Slovenský mozog, ktorý im zriadil transparentný účet, kam môžu ľudia na liečbu bojovníčky Terezky prispieť.

Popradská nemocnica je v kríze, zamestnanci žiadajú odvolanie riaditeľa
V popradskej nemocnici vyplávali na povrch praktiky novodosadeného riaditeľa. To spôsobilo krízový stav a napätie medzi generálnym riaditeľom a zamestnancami. Vyvrcholila odchodom niekoľkých primárov oddelení a lekárov. Na ich miesto sa dosadil sám... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Ivan Brožík