„Slovanské bratstvo“ ukáže Západu svoju silu
09 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič

Vojenské cvičenie Ruska, Bieloruska a Srbska „Slovanské bratstvo - 2020“ v Bielorusku má potvrdiť súdržnosť a silu „slovanského národa“.Uviedol portál Nation News.


„Vojenské cvičenie „Slovanské bratstvo - 2020“ ukáže Západu silného ducha „slovanského národa“. Tiež ukáže, že Rusko dokáže brániť tak svoje územia, ako aj územia bratských krajín,“ uviedol docent Katedry politológie a sociológie Ruskej ekonomickej univerzity G.V. Plechanova a člen Rady expertov „Dôstojníkov Ruska“ Alexander Perendžiev.


Cvičenie je naplánované na 10. až 15. septembra na území Bieloruska, ktoré je v súčasnosti „na nohách“. Mali by sa na ňom zúčastniť zástupcovia ruskej, bieloruskej a srbskej armády. Počas cvičení si vyskúšajú mnohonárodnú taktickú skupinu na boj proti terorizmu.


USA pracujú na vytvorení akejsi stredoázijskej "Severoatlantickej aliancie"
Námestník ministra zahraničia USA Stephen Biegun zverejnil plán, ktorý americkí diplomati pripravujú už dlho. Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Ivan Brožík

Ako pripomenul Perendžiev, obdobné cvičenia sa konajú každoročne. Hlavne na čiernomorskom pobreží Ruska. Tento rok to bude v Bielorusku, čo je vzhľadom na aktuálne udalosti v tejto krajine „veľmi potrebné“.



Bieloruska sa nevzdáme

„Nevzdáme sa Bieloruska. Slovanské bratstvo nedá túto krajinu Západu, nedá ju nepriateľom. Tieto cvičenia jasne ukážu jednoznačnú pripravenosť bojovať proti nepriateľom Bieloruska a Ruska,“ uviedol vojenský expert.


Podľa Perendžieva tieto cvičenia navyše dokazujú jednotu a vzájomnú spoluprácu medzi Ruskom a Srbskom.


„Viackrát som počul od samozvaných odborníkov z ruskej opozície, že Rusko nepotrebuje Balkán. Nie je to vôbec tak. Tieto cvičenia ukazujú, že je Rusko ohľadom situácie v Srbsku „na pulze dňa“ a je pripravené podporiť svojich slovanských bratov. Keďže sú momentálne obklopení jednotkami NATO doslova zo všetkých strán,“ uviedol ruský vojenský expert.


India úspešne otestovala hypersonickú raketu s reaktívnym náporovým motorom (VIDEO)
Indická agentúra pre vojenský výskum DRDO úspešne otestovala raketu s náporovým motorom s rýchlosťou Mach-6, pričom ide o dôležitý krok vo vývoji technológie pre budúce riadené strely, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Marek Molnár

Západ podľa Perendžieva vedie proti Rusku otvorenú vojnu. Rozpráva „slovanskému národu“ známe rozprávky o liberalizácii a demokracii. To všetko zabalené v krásnom obale. V skutočnosti sa ale chce zmocniť Bieloruska a ovládnuť Srbsko. „Preto sú takéto cvičenia teraz veľmi dôležité“ zdôraznil.



Sila Slovanov je v bratstve

„Takéto cvičenia totiž ukážu, že náš „slovanský národ“ má silného ducha a mocné zbrane, ktoré nám umožnia brániť naše územia. Ukážeme, že Západ nás nebude schopný rozdeliť na časti a potom zničiť jedného po druhom. Sila Slovanov je v bratstve. Spoločne vieme vzdorovať každému nepriateľovi,“ uzavrel Perendžiev.



Slovanský zväzový štát

Podľa ruského vojenského experta príde čas, keď v rámci postupnej integrácie a zblíženia Bieloruska s Ruskom vznikne spoločný zväzový štát. A nakoniec sa k nemu pripojí i Srbsko.


Vzťahy Bieloruska s Európou sa doposiaľ zhoršovali iba preto, že existoval tlak Washingtonu a NATO.


Nemecká vláda tvrdí, že je „príliš skoro“ rokovať o prerušení plynovodu Nord Stream 2 kvôli Navaľnému
Po víkende rokovaní, ktoré sa konali v Berlíne o prepojení plynovodu Nord Stream 2 s údajnou otravou predstaviteľa ruskej opozície Alexeja Navaľného, ​​špekulácie v pondelok zmiernil hovorca nemeckej vlády, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Marek Molnár