Farage sa zaväzuje „zničiť konzervatívcov“, ak sa Johnson zasekne pri rokovaniach o Brexite
07 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Popredný euroskeptik Nigel Farage vydal prísne varovanie britskej vládnej Konzervatívnej strane a prisľúbil, že pre ňu spôsobí volebný zmätok, ak sa zasekne pri rokovaniach o brexite, informuje portál RT.


Farage, jeden z hlavných aktérov brexitu, predniesol pochmúrnu predpoveď o výsledkoch rokovaní Spojeného kráľovstva s tým, že je presvedčený, že konzervatívna vláda počas kritických diskusií „zradí“ želania Britov.

Farage, ktorý je zjavnou hrozbou pre predsedu vlády Borisa Johnsona, uviedol, že oživí stranu Brexit a zničí konzervatívcov, ak nedosiahnu to, za čo Briti hlasovali.

"Ak by sa Boris a jeho tím podriadili tomu, čo chce Michel Barnier, bolo by to porušenie zmluvy s Britmi. Bola by to tiež úplná zrada brexitu a podpora by zmizla," uviedol Farage v rozhovor s Brexit Watch.

"Minulý týždeň som sa stretol s ministrom vlády a povedal som mu, že ak to pokazí, prídeme ho ešte raz zabiť. Tentokrát by to mohlo byť nadobro,“ dodal.

„Prestaňte štekať, francúzske psy!“: V Pakistane vypukli protesty za dotlač Mohameda
Tisíce ľudí sa stretli na protestoch v Pakistane po tom, čo francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo vytlačil komiksovú paródiu na proroka Mohameda. Ide o podobnú provokáciu ako v roku 2015, keď časopis karikatúrou podnietil moslimov, aby... Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Farage bol roky tŕňom v oku konzervatívcov a "odsal" im milióny voličov, najskôr so Stranou nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) a potom so stranou Brexit. Avšak vo vlaňajších všeobecných voľbách dal Johnsonovej strane obrovskú podporu tým, že odstavil kandidátov zo strany Brexit.

Vedúci predstaviteľ brexitu uviedol, že je lepšie Johnsona podporiť, ako umožniť uskutočnenie druhého referenda o členstve v EÚ.

Politik predpovedal, že zmysel „prežitia“ konzervatívcov ho pravdepodobne zachráni pred úplným prelomením požiadaviek EÚ, a uviedol, že očakáva, že k uzavretiu dohody dôjde „na poslednú chvíľu“.

MIMORIADNE: Birmingham oznámil "závažnú situáciu" v centre mesta po množstve útokoch s nožom
Polícia vyhlásila v centre mesta Birmingham závažnú situáciu po množstve útokoch s nožom. Vyhlásenie „závažnej situácie“ znamená, že došlo k vážnemu poškodeniu alebo existuje bezpečnostné riziko pre verejnosť, informuje portál... Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | Marek Molnár