CNN sa sťažuje, že Fox News bude viesť prezidentskú debatu aj napriek tomu, že šíria konšpiračné teórie
06 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Televízia CNN, ktorú kritici za správanie počas vlády Donalda Trumpa nazvali Conspiracy News Network (konšpiračná spravodajská sieť), drzo uviedla, že konkurenčná spoločnosť Fox News bola vybraná na usporiadanie prvej prezidentskej debaty v roku 2020 aj napriek presadzovaniu „konšpiračných teórií“, informuje portál RT.


Fox predával „dezinformácie, konšpiračné teórie a priame lži na podporu prezidenta,“ uviedol vo štvrtok na Twitteri reportér televízie CNN Oliver Darcy. "A tým, že Komisia povolila Foxu usporiadať prvú debatu, odmenila tak jednu z najničivejších síl americkej politiky."



Rovnaké argumenty Darcy uviedol aj v rozhovore s moderátorkou CNN Briannou Kellerovou, ktorá taktiež odmietla rozhodnutie nechať Fox usporiadať debatu 29. septembra medzi Trumpom a Bidenom napriek „propagande, nečestnosti a skutočnosti, že niektorí hostitelia Foxu sú verní prezidentovi Trumpovi."

Akokoľvek pravdivé niektoré z týchto prehlásení mohli byť, zdá sa, že Kellerovej a Darcymu chýba uvedomenie si seba samého. Televíziu CNN ostro kritizujú za neustále správy o konšpiračných teóriách, od podvodov s tajnou dohodou medzi Trumpom a Ruskom, až po falošné príbehy o tom, ako sú Trumpovi úradníci napojení na ruský investičný fond alebo ako Trump a jeho syn Donald Trump mladší získali skorý prístup k dokumentom WikiLeaks v 2016.



Sieť sa rýchlo zamerala na príbehy o trestných činoch z nenávisti, z ktorých sa neskôr zistilo, že sú to podvody alebo mylné obvinenia, ako napríklad falošná správa herca Jussieho Smolletta o útoku na Trumpových priaznivcov v Chicagu a údajná samovražda vodiča NASCAR Bubba Wallacea.

Youtube zmazal najviac videí ako kedykoľvek predtým
Po prvýkrát Youtube vymazal viac ako 10 miliónov videí za jediný štvrťrok. Najčastejším dôvodom bola ochrana detí, píše FAZ. Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Ingrid Vrabcová