Mikuláš Černák tvrdí, že jeho súd rovnako prehlasovali dvaja sudcovia a predsa sedí v base
05 | 09 | 2020 I Petra Demková

Tieto slová vás prekvapia! Už aj Mikuláš Černák komentuje najočakávanejší verdikt roka


Mikuláš Černák na svojom Facebooku napísal, že „je potrebné týmto sudcom vysloviť namiesto kritiky rešpekt za odvahu a nezávislosť pri rozhodovaní." a pokračuje: „Hlavne aj pre to, že za tých 20 rokov, čo sledujem rôzne kauzy na Slovensku, som nezaregistroval ešte proces, v ktorom by bolo toľko politiky a vopred vynesených „rozsudkov viny“ ulicou ako v tomto procese s Kočnerom. Nechcem sa týmto nikoho zastávať a už vôbec nie Kočnera, ku ktorému som svoj kritický názor vyjadril verejne už viackrát. No vážim si sudcov, ktorí nepodľahnú žiadnym tlakom a rozhodujú na základe dôkazov a nie priania ulice...“

Mikuláš Černák vidí dokonca aj paralelu medzi svojím vlastným procesom a procesom Kočnera so Zsuzsovou. Pripomína, že aj v prípade vraždy Poliaka Szymaneka prezradil predseda senátu, JUDr. Samuel, ako senát hlasoval a že bol vtedy prehlasovaný dvoma ďalšími členmi senátu. Černák teda upozorňuje na to, že neštandardná situácia, ktorá sa stala po vynesení rozsudku v kauze Kuciak, mala svoj precedens už v minulosti.

Lučanský sa obul do vyšetrovateľa Kuciakovej vraždy: „Správa sa ako ohrozený a chránený druh, nedal si nikým poradiť“
Po vynesení rozsudku o nevine Mariana Kočnera sa k vyjadreniam pridal aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Na svojom Facebooku uviedol, že nečakal takéto komplikácie tohto prípadu pred jeho cieľom. Tvrdí, že je to vizitka... Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Gabriel Matta


Na záver ukázal Mikuláš Černák aj svoju citlivú stránku, keď nezabudol popriať pozostalým po Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej veľa trpezlivosti a sily bojovať ďalej a vyslovil želanie, aby sa dočkali spravodlivosti.

Mikuláš Černák pozorne sleduje spoločenské dianie na Slovensku. Presvedčiť o tom sme sa mohli v minulosti už viackrát, keď verejne, cez svoj profil na sociálnej sieti, ktorý mu spravuje niekto jemu blízky, komentoval politiku, súčasné slovenské podsvetie, či rôzne zaujímavé udalosti, ktoré hýbali Slovenskom. Známe sú jeho vyjadrenia smerom k bývalému policajnému prezidentovi Lučanskému, či k Pavlovi Ruskovi. Bývalému premiérovi, Petrovi Pellegrinimu dokonca adresoval Černák v minulosti otvorený list.



Asi preto neprekvapuje, že ostro sledoval aj najočakávanejší súdny proces tohto roka.  A verejnosti hneď ponúkol aj svoj pohľad naň. Verdikt, sa mu, ako sa zdá, pozdáva.

Radačovský z rozsudku v kauze Kuciak šokovaný nie je. Pustil sa do Lipšica
Bývalý sudca a europoslanec Radačovský komentuje rozsudok v kauze Kuciak; šokovaný nie je. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Petra Demková