Van Morrison skritizoval koronavírusové obmedzenia ako "pseudovedu"
25 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Severoírsky spevák Van Morrison verejne odsúdil "pseudovedu" v súvislosti s novým druhom koronavírusu a vyvíja úsilie na manifestáciu hudobníkov v rámci kampane zameranej na obnovenie koncertných podujatí s plnou kapacitou publika. Informoval o tom v utorok denník The Guardian.


Van Morrison (74) na svojej oficiálnej webovej stránke spustil kampaň "na záchranu živej hudby", tvrdiac, že podujatia, na ktorých sa uplatňuje spoločenský odstup, nie sú ekonomicky životaschopné.

"Vyzývam svojich kolegov - spevákov, hudobníkov, spisovateľov, producentov, promotérov a ďalších v danom priemysle, aby so mnou bojovali proti tomuto problému. Prihláste sa, postavte sa a bojujte proti tejto pseudovede a vyjadrite sa," povedal Van Morrison.

Hudobné odporúčania Baracka Obamu na zvyšok tohoto leta
Bývalý prezident USA, ktorý je sám muzikant, má zjavne široký vkus. Odporúča nielen pestrú škálu hudobníkov, ale aj hudobných žánrov. Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Spevák plánuje v septembri odohrať v Anglicku niekoľko koncertov pri dodržaní spoločenského odstupu, ale podľa vlastných slov to neznamená, že súhlasí s reštrikciami zameranými na obmedzenie šírenia pandémie COVID-19, ktorá si vo svete vyžiadala už viac než 800.000 životov.

"Toto nie je gesto vyhovenia alebo súhlasu so súčasným stavom; ide o to, aby som svoju skupinu dostal opäť do chodu a vyhol sa skľúčenosti. Potrebujeme hrať pred plným publikom," zdôraznil Van Morrison.

Hudobník, ktorého povýšili do rytierskeho stavu v roku 2016, je držiteľom dvoch cien Grammy. Počas svojej kariéry, ktorá sa začala v 50-tych rokoch, si získal celosvetovú priazeň tvorbou kombinujúcou blues, rock, jazz, soul a ďalšie hudobné žánre.

Bolsonaro nazval novinárov „slabochov“, ktorí by nezvládli Covid-19
Brazílsky prezident Jair Bolsonaro pripísal vďaku za uzdravenie z koronavírusu atletike, pričom argumentoval, že novinári, ktorí ho kritizovali kvôli reakcii na pandémiu, majú menšie šance na zvládnutie choroby, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Marek Molnár