Irán poprel, že by vyplácal odmeny Talibanu, pričom tvrdí, že USA šíria propagandu aby zakryli svoju prítomnosť v Afganistane
21 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Teherán výrazne poprel, že by vyplácal odmeny bojovníkom Talibanu, ako to tvrdia americké médiá, pričom toto vyhlásenie označili za nepodloženú dezinformáciu, informuje portál RT.


CNN v pondelok informovala, že iránska vláda poskytla hotovosť teroristickej skupine spojenej s Talibanom, sieti Haqqani výmenou za šesť útokov na americké a koaličné sily v Afganistane v minulom roku. Obvinenie pochádza z nemenovaných zdrojov od spravodajskej komunity USA.

Tvrdenie je "úplne nepravdivé," prehlásil iránsky hovorca ministerstva zahraničia Saeed Khatibzadeh, pričom dodal že cieľom tejto správy je poskytnúť krytie pre Washington, ktorý takmer dvadsať rokov okupuje Afganistan.

Štáty EÚ neuznávajú volebné výsledky v Bielorusku
V dôsledku masívneho porušovania pravidiel Európska únia neuznáva výsledok bieloruských prezidentských volieb. Európska komisia chce tiež finančne pomôcť demokratickému hnutiu v Bielorusku. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


"USA, ktoré sa nezodpovedajú rodinám svojich zabitých vojakov v Afganistane, sa snažia zakryť svoju okupáciu v Afganistane prostredníctvom mediálnej propagandy," uviedol Khatibzadeh. Naliehal tiež na Washington, aby „konal zodpovedne“ a ukončil svoju „katastrofickú prítomnosť“ v Afganistane namiesto toho, aby obviňoval iných z krvavého a nákladného konfliktu.

Podobné obvinenie z platenia Talibanu bolo proti Rusku uvedené už v júni. Správa od portálu New York Times však nemala dostatok dôkazov, ako to uviedli vysoko postavení vojenskí predstavitelia.

Lukašenko bude do dvoch mesiacov inaugurovaný za prezidenta
Bieloruská ústredná volebná komisia v stredu oznámila, že dlhoročný líder Alexandr Lukašenko bude do dvoch mesiacov inaugurovaný za prezidenta na nové funkčné obdobie, ale ešte nebol stanovený presný dátum. Informáciu priniesla tlačová agentúra... Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR