Twitter tvrdo scenzúroval Trumpovho podporovateľa. Zrušil mu účet s 600 tis. sledovateľmi
15 | 08 | 2020 I Diana Zaťková

Konzervatívny vedec Bill Mitchell bol vyhostený zo služby Twitter. Povedal, že jeho nesúhlas s nosením  rúšok na tvári počas pandémie mu najskôr priniesol dočasné pozastavenie jeho účtu na Twitteri, ktoré sa neskôr stalo trvalým, keď nevedomky porušil pravidlá Twitteru z druhého účtu. Správu priniesol portál RT.





Mitchell, ktorý mal viac ako 600 000 folowerov, oznámil v piatok svoj zákaz na sociálnej sieti. Jeho účet, ktorý pravidelne sledoval aj prezident Donald Trump, bol zdrojom kontroverzie. Občas totiž podporoval, okrem iného, aj konšpiračné teórie „QAnon“ a vyslovoval sa skepticky voči Covid-19.

„Twitter mi práve pozastavil účet kvôli môjmu nepriateľstvu k noseniu rúšok. Ktovie, či sa niekedy vrátim, “ napísal Mitchell a sarkasticky dodal: „ Som si istý, že ich rozhodnutie nebolo vôbec politické.“ Vedec pôvodne dostal sedemdňový "ban" pre dvojicu twítov, ktoré zdieľal pred tromi týždňami a v ktorých vysvetľoval prečo „cítil, že masky sú z lekárskeho hľadiska nebezpečné“.

Kotleba, komsomolci a ohrozená zvrchovanosť Slovenska
Na Slovensku sa dnes stali rôzne neuveriteľné veci. Po Piešťanoch pobehovala živá zebra ako zo Safari. Mičovskému nefunguje ministerstvo a Kotlebovi Facebook vymazal video. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič


Twitter mu pozastavil účet natrvalo po tom, ako použil na twítovanie jeden svoj duplicitný, aj keď opodľa jeho slov  „veľmi malý sekundárny účet“. Podľa hovorcu spoločnosti Twitter však porušil pravidlá týkajúce sa tohto zákazu .

"Vymazať jeden z najlepších [profesionálnych tromfov] mesiace pred voľbami je úplne absurdné a ide tu o extrémnu cenzúru," uviedol Mitchell a dodal, že si nebol vedomý, že by porušil niektoré z pravidiel platformy. Vyhostenie na vysokej úrovni vyvolalo vlnu diskusie naprieč sociálnymi sieťaMI. Pobúrení boli dokonca aj kritici, ktorí nesúhlasia s kontroverznejšími názormi Mitchella.

Kto vládne Amerike? Biely dom alebo Silicon Valley? (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | Iveta Machová