Majetok Marka Zuckerberga sa počas pandémie vyšplhal až na 100 miliárd dolárov
08 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Čistý majetok zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga vo štvrtok prvýkrát prekročil hranicu 100 miliárd dolárov, keď akcie jeho sociálnych médií zaznamenali rekordnú úroveň v súvislosti so zablokovaním konkurenta TikTok, informuje portál RT.


36-ročný šéf sociálnych médií sa tak stal tretím človekom na svete, ktorý má majetok väčší ako 100 miliárd dolárov. Pripojil sa tak k technologickým gigantom ako sú Jeff Bezos a Bill Gates. Čisté bohatstvo Zuckerberga je do značnej miery odvodené od jeho 13 percentného podielu Facebooku.

Americkí technologickí magnáti majú v tomto roku proste šťastie, keďže pandémia zvyšuje aktivitu ľudí na internete, oni bohatnú.

Kolektívne bohatstvo technologických miliardárov v indexe Bloomberg (poradie 500 najbohatších ľudí na svete) sa od roku 2016 takmer zdvojnásobilo zo súčasných 751 miliárd na 1,4 bilióna dolárov. Je to oveľa rýchlejšie ako v hocijakom inom sektore.

Facebook tvrdo scenzúroval Trumpa a Twitter ho dokonca zablokoval
Spoločnosť Facebook v stredu oznámila, že odstránila odkaz zo stránky amerického prezidenta Donalda Trumpa, lebo obsahoval "škodlivé dezinformácie o ochorení COVID-19". Rovnako aj Twitter v stredu oznámil, že dočasne zablokovala oficiálny účet... Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Sedem z 10 najbohatších ľudí sveta pochádza z technologického sektora s celkovým čistým majetkom 666 miliárd dolárov, z ktorých tento rok zarobili až 147 miliárd dolárov.

Päť najväčších amerických technologických spoločností (Apple, Amazon, Alphabet, Facebook a Microsoft) má trhové ocenenie rovné približne 30 percentám hrubého domáceho produktu v USA. Na konci roku 2018 to bolo takmer dvojnásobok.

Medzitým americký senátor Bernie Sanders plánuje zaviesť právne predpisy na zdaňovanie toho, čo nazval „obscénne zisky z majetku“ počas koronavírusovej krízy. Tento zákon by zdanil 60 percent zvýšenia čistého majetku oligarchov od 18. marca do konca roka a tento príjem by sa použil na pokrytie výdavkov na zdravotnú starostlivosť všetkých Američanov.

Čína označila výroky USA o špehovaní pomocou aplikácie TikTok za šikanovanie
Čína obvinila v utorok Spojené štáty, že ju v súvislosti s mobilnou aplikáciou TikTok "otvorene šikanujú" po tom, čo americký prezident Donald Trump vyhlásil, že jej prevádzku v USA musí spravovať americká firma. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR