Ministerstvo vnútra môže na poradenstvo vyčerpať maximálne 70 miliónov eur, tvrdí OĽaNO
05 | 08 | 2020 I TASR

Ministerstvo vnútra (MV) SR uzatvorilo v júli rámcovú dohodu na poradenské služby v oblasti auditu v predpokladanej hodnote 70 miliónov eur bez DPH.


Vládne hnutie OĽANO na sociálnej sieti vysvetľuje, že ide o maximálnu sumu, ktorú možno čerpať. Nepodpísanie by podľa neho ohrozilo fungovanie viacerých zložiek MV SR. Rezort má dohliadnuť na korektný priebeh plnenia zmlúv.

Podľa OĽANO je omylom hovoriť, že hodnota rámcových dohôd je 70 miliónov eur bez DPH. "Táto suma bola len predpokladaná hodnota zákazky. V skutočnosti je vysúťažená a podpísaná hodnota zmlúv necelých 33,5 milióna eur bez DPH," tvrdí.

Projekt realizuje MV SR, ktoré je zo zákona centrálnym verejným obstarávateľom. Súťaž realizovala predchádzajúca vláda skoro dva roky, nové obstarávanie by podľa OĽANO trvalo minimálne jeden rok. "Vzhľadom na to, že jednotkové ceny a hodinové sadzby nie sú predražené, rozhodlo sa ministerstvo vnútra zmluvy podpísať," priblížilo.

Som pripravený vypovedať v kauze Národného futbalového štadióna, svedomie mám čisté, tvrdí Pellegrini (aktualizácia)
Bývalý premiér a líder vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini deklaroval, že v súvislosti s kauzou Národného futbalového štadióna (NFŠ) je pripravený vypovedať na polícii. Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | TASR


Rezort mal podpísať rámcové dohody so šiestimi uchádzačmi. Ide o maximálnu sumu, ktorú môže čerpať šesť firiem, nie jedna, pričom všetky prešli verejným obstarávaním. "Štátne inštitúcie a samosprávy nie sú povinné na ich základe uzavrieť aj realizačné zmluvy," objasnilo hnutie.

Bývalý premiér a súčasný podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (nezaradený) potvrdil, že procesy súvisiace s projektom sa začali ešte za exministerky Denisy Sakovej (nezaradená). "Nikto však neprikázal ministerstvu, aby s nejakým víťazom, ktorý vzišiel, podpísalo takúto zmluvu," poznamenal.

Poukázal na to, že firma má pravdepodobne schránku na Cypre a pýta sa, či neprekáža podpisovanie kontraktu s takouto firmou premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO).

Erik Tomáš vyzýva ministra Krajniaka, aby stiahol návrh zákona o trinástom dôchodku
Návrh rezortu práce a sociálnych vecí označil Erik Tomáš za nehanebný. Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | SITA