Konflikt Košičanov na parkovisku vyvrcholil útokom mačetou
23 | 07 | 2020 I TASR

Polícia obvinila 32-ročného Košičana, ktorý na jednom z parkovísk v centre Košíc mačetou napadol o dva roky staršieho muža. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová s tým, že skončil vo väzbe.


Útočníka obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví spáchaného v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva. Podľa doterajšieho vyšetrovania v sobotu (18. 7.) v skorých ranných hodinách po slovnej roztržke s 34-ročným Košičanom vybral z auta sečnú zbraň a napadol ho.

„Mačetou sa zahnal na jeho oblasť hlavy a krku. Útočník muža, našťastie, zasiahol do oblasti predlaktia ruky, ktorou si napadnutý muž kryl tvár. Po tomto útoku obvinený z miesta ušiel aj so sečnou zbraňou,“ spresnila s tým, že staršiemu Košičanovi spôsobil reznú ranu s predpokladanou dobou liečenia dva týždne.

Útok oznámil zranený muž hneď po čine na najbližšom útvare PZ. Policajti útočníka vypátrali a obmedzili na osobnej slobode. „Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie,“ dodala Mésarová. Hrozí mu štyri až desať rokov väzenia.

Odborári nesúhlasia s návrhom zákona o trinástych dôchodkoch
Odborári zásadne nesúhlasia s navrhovanou výškou trinástych dôchodkov, ktorú presadzuje minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina). Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | SITA