Koalícia spolu drží len pre peniaze
08 | 07 | 2020 I Arpád Németh

Ak všetci koaliční partneri neustále hlásajú, že udržia tento zlepenec celé štyri roky, znie to skôr ako hrozba.


Aj ked’ premiér Igor Matovič
Koalícia za dva týždne nijako nepomohla ľuďom, priznal Matovič
Premiér chce byť podľa vlastných slov v koalícii zmierovateľom. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR
, že vzťahy vo vládnej koalície sú v súčasnosti omnoho lepšie vo vnútri ako navonok, z dlhodobého pohľadu to môže byť veľmi falošná predstava. Jediné, v čom má pravdu je, že koalícia za dva týždne ľuďom nijako nepomohla.

Úplne nehorázneho tvrdenia sa ale pán predseda vlády dopustil, keď vyčítal svojim koaličným partnerom, že keď sa postavia pred mikrofóny a kamery, začnú si „niečo odkazovať“. Akoby to nebol on, kto cez svoj facebook alebo tlačové besedy odkazoval partnerom, ako ich má dosť, vrážajú mu dýku do chrbta a jemu podobný prstocuc politikov.

Ak teraz vidí na koaličných radách „pomaly najväčších kamarátov“, môže to mať dva dôvody. Buď ich tak veľmi rád vidí, alebo to hrajú v záujme udržania si svojich teplých miestečiek. Možné sú samozrejme obidva scenáre  a nie je vylúčené, že oba súbežne.

A ak o smeráckej koalícii tvrdí, že „oni mali tmel, ktorý ich lepil. ... spoločný biznis, ktorý chceli urobiť“, v tomto prípade aj tak nejde o nič iné. Na svoje princípy a predvolebné hlášky o čistote politiky aj tak už všetci dávno zabudli.

Kiskovci aj Sulíkovci dokázali, že im nejde o princípy
Opäť sa potvrdila sila „dvojkoalície“ OĽaNO a Sme rodina. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Aneta Leitmanová


Dokázali to akceptáciou voľby predsedov okresných úradov, tou jedinou „správnou stranou“, alebo zvereniu miliárd z eurofondov do tých správnych rúk, ktoré si hovoria „Za ľudí“. Márne Remišová tvrdí, že ich prácou je plniť sľuby dané občanom. Tie neboli pravdivé už od chvíle, kedy Kiska zistil, že v koalícii žiaden výtlak mať nebude a radšej sa takticky stiahol z politiky a nasadil za seba ešte menej uvedomelých krikľúňov.

Sulíkovci sú stále za fackovacieho panáka, Kollár za najväčšieho kamaráta a celá koalícia v podstate len za skupinku zúfalcov, snažiac sa udržať pri moci a vplyve na rozdeľovanie peňazí za každú cenu. Ak všetci neustále hlásajú, že udržia tento zlepenec celé štyri roky, znie to skôr ako hrozba.

S populistickým zúfalcom na čele nemôžu aj tak nič iné dosiahnuť, ako znechutenie národa, degradáciu všetkého, čo kedy hlásali, a ďalšiu polarizáciu voličov. Pri takejto politike je možné skonštatovať, že toto by dokázal pokojne aj Harabin v koalícii s Trubanom.

Mafia z americkej vojenskej akadémie West Point (Leonid Savin)
Komentár Leonida Savina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Zuzana Perželová