ZSSK obnovuje medzištátnu dopravu s Poľskom
24 | 06 | 2020 I SITA

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na základe uvoľnenia opatrení obnoví od piatka medzištátnu dopravu s Poľskom. 


Vlaky na linke Žilina – Gdynia budú premávať podľa aktuálneho grafikonu vlakovej dopravy od 26. a od 27. júna. Všetky osobné vlaky na linke Žilina – Čadca – Zwardoń budú premávať podľa aktuálneho grafikonu od 26. júna. Vlak Žilina – Zwardoń bude vypravený už vo štvrtok 25. júna. ZSSK o tom informovala v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poskytol hovorca spoločnosti Tomáš Kováč.

Všetky regionálne rýchliky na linke Poprad-Tatry – Kežmarok – Plaveč – Muszyna budú premávať podľa aktuálneho grafikonu od 27. júna. Vlaky budú vedené počas sobôt a nedieľ do 6. septembra. Všetky osobné vlaky na linke Medzilaborce – Łupków – Sanok – (Rzeszow) budú premávať podľa aktuálneho grafikonu od 26. júna. Vlaky budú vedené počas piatkov, sobôt a nedieľ do 6. septembra.

Medzištátna doprava medzi Slovenskom a Českom je takmer v plnom rozsahu obnovená od 8. júna, ale postupne budú zavedené aj ďalšie vlaky, uviedla ZSSK. Pokiaľ ide o medzištátnu dopravu s Maďarskom, z dôvodu mimoriadnej situácie na trati dopravcu MÁV, a to pre zosuv svahu na trať pri povodni, môžu nastať zmeny, prípadne odklad pri plánovanom obnovení medzištátnej dopravy. Pôvodne sa predpokladalo, že medzištátna doprava s Maďarskom bude obnovená 1. júla.

Zadržali bývalého vysokého policajného funkcionára pre kauzu lustrácií novinárov
Obvinený Pavol V. už čelí obvineniu v súvislosti s lustrovaním nebohého Jána Kuciaka. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | SITA