V centre Stuttgartu sa stovky výtržníkov dostali do zrážok s políciou
21 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Stovky ľudí sa v noci na nedeľu zapojili do výtržností v centre nemeckého Stuttgartu, kde hádzali na policajtov kamene, dlažobné kocky či fľaše a rabovali obchody. Polícia dopoludnia oznámila, že predbežne zadržala 20 osôb, pričom viac ako desať jej príslušníkov utrpelo zranenia. Informovali o tom agentúry DPA a AFP.


Podľa oznámenia polície vypukli zrážky okolo polnoci po tom, ako sa počas policajnej kontroly súvisiacej s drogovým deliktom mnohí ľudia zabávajúci sa v centre počas noci spojili proti policajtom. Títo ľudia, mnohí so zahalenými tvárami, následne vyčíňali v uliciach okolo hlavného námestia Schlossplatz.

Videá zverejnené na Twitteri zachytávali ľudí rozbíjajúcich výklady a tovar rozhádzaný po uliciach. Výtržníci úplne vyrabovali jedno klenotníctvo a celkom zdemolovali obchod s mobilnými telefónmi, uviedla regionálna stanica SWR.

Polícia odhadla, že do zrážok sa zapojilo okolo 500 ľudí vo viacerých skupinách. V dôsledku situácie povolali do Stuttgartu vyše 200 policajtov z okolia, nad mestom krúžili tiež policajné vrtuľníky. Situácia sa upokojila až po niekoľkých hodinách. V centre od rána prebiehalo zaisťovanie dôkazov a zostanú tam posilnené policajné hliadky.

V metropole spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko došlo k zrážkam medzi skupinami mladých ľudí a policajtmi aj počas uplynulých víkendov, avšak len v malom rozsahu.

Trump si na mítingu uťahoval z pandémie a Bidena, kritizoval Nemecko
Tisíce prívržencov amerického prezidenta Donalda Trumpa prišli v sobotu večer do mesta Tulsa v štáte Oklahoma na jeho prvý predvolebný míting po 110-dňovej prestávke spôsobenej koronavírusovou pandémiou. Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR