Pri dopravnej nehode na Kysuciach pomáhal záchranársky vrtuľník
10 | 06 | 2020 I SITA

Zásah hasičov pri popoludňajšej dopravnej nehode na ceste medzi obcami Skalité a Čierne v okrese Čadca si vyžiadal aj pomoc záchranárskeho vrtuľníka zo Žiliny. Ten do žilinskej nemocnice transportoval zranenú 46-ročnú ženu. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Hopjaková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE.


Osobné auto po náraze do kovovej konštrukcie pri ceste skončilo prevrátené mimo vozovky. "Lekár bol priamo k miestu nehody z paluby vysadený pomocou lanovej techniky a do svojej starostlivosti prevzal ťažšie zranenú 46-ročnú spolujazdkyňu, ktorá bola pri vedomí a so záchranármi komunikovala. Utrpela poranenie hrudníka, predkolenia, podozrenie na zlomeninu hornej končatiny a ďalšie povrchové poranenia. Pacientku po poskytnutí primárneho ošetrenia záchranári preložili do transportného saku a pripravili na evakuáciu pomocou palubného navijaka," uviedla Hopjaková.

Ako ďalej dodala, počas medzipristátia na futbalovom ihrisku záchranári zranenú ženu preložili na palubu vrtuľníka, doplnili ďalšiu liečbu a letecky transportovali do úrazovej ambulancie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Vodič ostal v starostlivosti pozemných záchranárov.

Zväz obchodu podporuje zatvorené prevádzky počas väčšiny nedieľ
Proti zákazu nedeľnej práce v maloobchode sú najviac vyhranení mladší ľudia z veľkých miest. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA