Opitý farár za volantom spôsobil kurióznu nehodu
13 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

Policajtom tvrdil, že si upil z omšového vína. Prišiel o vodičský preukaz.


Informácie priniesol portál TV JOJ noviny.sk. Opitý muž šiel podľa reportáže niekoľko kilometrov po ceste zo strany na stranu aj niekoľko kilometrov, krátko na to havaroval. Zišiel s autom do priekopy, kĺzalo sa asi 70 metrov. Vodič zdemoloval značku autobusovej zastávky na horskom priechode Gretľa medzi Spišskou Novou Vsou a Hnilčíkom. No nič mu nebránilo pokračovať v jazde smerom na Hnilčík, až kým ho nezastavili policajti.

Šlo o tamojšieho farára na Hnilčíku. Výsledok dychovej skúšky bol 0,83 promile. Farár Ľubomír sa však bránil. "Sa mi takto driemalo a som šiel doľava. Len keď sa hrkotalo, už ďalej som nevedel. Bola pozitívna dychová skúška, veď som mal dneska dve omše. Viem, unavený som bol, dnes som cítil veľkú únavu," povedal.

Farár podľa noviny.sk síce priznal, že vypil omšové víno, no za nehodu vraj mohla len únava. "Ak šiel policajt za mnou, mal ma napomenúť, mal zatrúbiť, a tak ma zastaviť. Dnes som cítil únavu, to nie z alkoholu. Neviem, či to bolo kvôli tomu počasiu alebo...Celý deň som bol taký unavený, ale nie z alkoholu." Pridal ešte: "Opakujem, nie som opitý. Nafúkal som, ale mal som dve omše dneska, hej? Dával som pozor."

Polícia mu odobrala vodičský preukaz.

Niektorí cirkevní hodnostári šíria rôzne konšpiračné teórie
Niektorí kňazi varujú v súvislosti s pandémiou koronavírusu pred „vytvorením svetovej vlády, ktorá je mimo kontroly“. Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová