Putin ohlásil ukončenie zatvorenia ekonomiky
11 | 05 | 2020 I SITA

Všetky priemyselné závody a staveniská v Moskve môžu obnoviť výrobu od utorka a podľa Putina ďalšie regióny môžu nasledovať tento príklad.


Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil ukončenie celoštátneho zatvorenia ekonomiky, ale poznamenal, že časť obmedzení zostane. V televíznom prejave v pondelok ruský prezident uviedol, že bude na rozhodnutí regionálnych guvernérov, ktoré priemyselné závody sa od utorka začnú otvárať.

Zdôraznil, že to je nevyhnutné s cieľom zachovať pracovné miesta a udržať hospodárstvo v chode za predpokladu, že pracovníci budú striktne dodržiavať hygienické normy.

Putin prikázal zatvorenie ekonomiky v závere marca, ale kľúčové priemyselné závody a niektoré ďalšie sektory mohli pokračovať v činnosti. Väčšina Rusov musela zostať doma a navštíviť mohli iba najbližšie predajne, lekárne a lekárov.

Všetky priemyselné závody a staveniská v Moskve môžu obnoviť výrobu od utorka a podľa Putina ďalšie regióny môžu nasledovať tento príklad. Predajne s nepotravinárskym tovarom, kaderníctva, predajne áut a väčšina iných firiem v sektore služieb však zostane zatvorená. Ruský prezident zdôraznil, že reštrikcie sa musia rušiť postupne, aby sa predišlo vyvolaniu novej vlny nákazy.

Sulík je zásadne proti tomu, aby ostali obchody na Slovensku v nedeľu zatvorené
Minister hospodárstva Richard Sulík je zásadne proti tomu, aby ostali obchody na Slovensku v nedeľu zatvorené aj po skončení koronakrízy. Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | SITA