Prezidentka SR je najdôveryhodnejšou politickou osobnosťou na Slovensku. Dôveruje jej vyše 60 percent Slovákov
03 | 05 | 2020 I TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová je najdôveryhodnejšou politickou osobnosťou na Slovensku. Dôveruje jej vyše 60 percent Slovákov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.


Na prieskume, ktorý sa konal od 15. do 17. apríla sa zúčastnilo 1 016 respondentov. Druhým najdôveryhodnejším politikom je stále bývalý premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s 55 percentami. Od februárového prieskumu si polepšil o 16 percentuálnych bodov.

Tretím je súčasný premiér Igor Matovič (OĽaNO), ktorému dôveruje 48 percent. Od posledného prieskumu si polepšil o takmer 20 percentuálnych bodov. V tesnom závese za ním je jeho koaličný partner a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár s 46 percentami respondentov.

Druhému koaličnému partnerovi predsedovi strany Sloboda a Solidarita vyjadrilo dôveru 34 percent opýtaných. Bývalému prezidentovo Andrejovi Kiskovi (Za ľudí) verí 24 percent opýtaných. Jeho popularita dlhodobo klesá.

13. dôchodky budú, deklaroval Boris Kollár
Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) deklaroval podporu sociálnych opatrení a vyplácanie 13. dôchodkov. Podpredseda Smeru-SD Richard Raši ocenil, že sa nezrušili vlaky zadarmo pre dôchodcov. Uviedli to v nedeľnej diskusnej... Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | TASR


Bývalému ministrovi zdravotníctva a vnútra Tomášovi Druckerovi (Dobrá voľba) dôveruje 23 percent a šéfovi Ľudovej strany Naše Slovensko Mariánovi Kotlebovi verí 22 percent. Predsedu Smeru-SD za dôveryhodného politika označilo 20 percent.

Líder Progresívneho Slovenska Michal Truban získal 18 percent a klesol tak o takmer desať percentuálnych bodov. Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko získal 17 percent. Najmenej ľudia dôverujú šéfovi Kresťanskej demokratickej strany Alojzovi Hlinovi. Ten získal 13 percent.

Ľudia sa v prieskume vyjadrovali ku konkrétnym 12 politikom, ktorých mená im anketári prečítali. Pri každom mali označiť, či im dôverujú, nedôverujú, alebo nevedia odpovedať.

Česko chce otvoriť svoje hranice už v júli, vrátane Slovenska
03 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR