"Čína klame, ľudia umierajú", tvrdia západné spravodajské služby
03 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

Čínska komunistická strana (ČKS) úmyselne zničila dôkazy a utajila správy o prepuknutí koronavírusu vo Wu-chane na úkor „ohrozenia iných krajín“, portál Breitbart cituje správu spravodajskej aliancie.


Správa aliancie Piatich očí, ktorá zahŕňa Veľkú Britániu, Spojené štáty, Kanadu, Austráliu a Nový Zéland, zistila, že čínsky režim nariadil „zmiznutie“ doktorov, ktorí sa nebáli hovoriť o víruse, cenzurovanie správ o vypuknutí choroby, zničenie vzoriek vírusu v laboratóriách a odmietli odovzdať vzorky medzinárodným vedcom, čím sa oneskorila schopnosť vyrobiť vakcínu proti vírusu.

Spis spravodajských informácií, zverejnený v austrálskom denníku, zistil, že už 31. decembra začali čínski komunistickí predstavitelia cenzurovať pojmy ako „wu-chanská neznáma pneumónia“, „wu-chanský mokrý trh“ či „ďalšia variácia SARS“.

Venezuelský masaker: Väzenská vzbura si vyžiadala najmenej 46 obetí (FOTO+VIDEO)
Najmenej 46 ľudí bolo zabitých a niekoľko ďalších zranených počas nepokojov vo venezuelskej väznici, informuje portál Telengana Today. Čítať ďalej
02 | 05 | 2020 | Timotej Dudka


1. januára bol mokrý trh vo Wu-chane uzavretý a premyslene dezinfikovaný, čím sa vylúčila možnosť pochopiť pôvod epicentra COVID-19.

Údajne ešte v tom týždni komisia pre zdravie v miestnej provincii Hubei nariadila laboratóriám, aby zastavili testovanie na vírus a požadovali zničenie akýchkoľvek vzoriek nového koronavírusu. Nasledujúci deň Národná zdravotná komisia v Číne nariadila, aby sa všetky vzorky nového koronavírusu presunuli do zabezpečených zariadení alebo aby boli zničené, pričom sa zavádza „prísny zákaz zverejnenia“ nového vírusu.

Správa kritizuje ČKS za „smrteľné zatajenie faktu o prenose z človeka na človeka“ a zamerala sa aj na Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), ktorá údajne spolupracovala s ČKS.

„Pápežov Robin Hood“ poslal finančný príspevok hladujúcim transsexuálnym prostitútom
V časoch, kedy pandémia koronavírusu nechala skupinu transsexuálnych prostitútov neďaleko Ríma bez práce, boli donútení žiadať o pomoc miestneho katolíckeho kňaza, infromuje HuffPost. Čítať ďalej
02 | 05 | 2020 | Timotej Dudka


„Napriek dôkazom o tom, že sa vírus prenáša z človeka na človeka, ČĽR (Čínska ľudová republika) popierala tento fakt až do 20. januára,“ uvádza sa v správe.

„Svetová zdravotnícka organizácia robí presne to isté. Úradníci na Taiwane však vyjadrili obavy už 31. decembra, ako aj odborníci v Hongkongu 4. januára,“ dodáva správa.

Správa tiež potvrdila, že kontroverzné laboratórium wu-chanského virologického inštitútu skutočne pracovalo na koronavírusoch u netopierov, pričom jeden kmeň bol na 96% geneticky rovnaký s vírusom COVID-19, ktorý si celosvetovo vyžiadal životy státisíce ľudí.

Austrálska vláda v súčasnosti uvádza vysokú pravdepodobnosť, že súčasný koronavírus vznikol v laboratóriu vo Wu-chane. Aj Spojené štáty zvažujú túto možnosť a aktívne sa zaoberajú touto teóriou, pričom prezident Donald Trump tvrdí, že videl dôkazy o tom, že vírus vznikol v čínskom laboratóriu.

Trump vraj videl dôkaz, že koronavírus pochádza z laboratória vo Wu-chane
Americký prezident Donald Trump podľa vlastných slov videl dôkaz o tom, že nový koronavírus pochádza z laboratória v čínskom meste Wu-chan. Čítať ďalej
01 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR