V Plaveckom Štvrtku sú bitky a vyhrážky na dennom poriadku
02 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

V rómskej osade v Plaveckom Štvrtku, kde podľa neoficiálnych odhadov býva viac ako 800 ľudí, pravidelne dochádza k rôznym výtržnostiam a bitkám. Mnohí sa boja o život.


O napätí v problematickej lokalite informovala TV JOJ. Do osady pravidelne jazdia policajné hliadky kvôli podozreniam z porušovania zákona.

"Za mesiac marec sme zaznamenali v tejto súvislosti celkovo 16 trestných činov, najmä prípadov výtržníctva, ublíženia na zdraví, poškodzovania cudzej veci a podobne," povedal policajný hovorca Michal Szeiff. Policajti tam museli riešiť aj rôzne priestupky ako v noci tak aj počas dňa. "Aj 24 priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu alebo proti majetku medzi obyvateľmi."
"Žije sa nám strašne zle"

Jeden z obyvateľov opísal, že v Plaveckom Štvrtku sa mu žije strašne zle. "Bojím sa o svoju ženu o svoje deti, o svoju rodinu aj o svoj príbytok, lebo problémy, ktoré sa tam vyskytujú, sú tam na každodennom poriadku. Sú tam vyhrážky, že zabijú, zapália dom a podobne." Obyvatelia údajne úmyselne zapaľujú veci a vinu pripisujú ľuďom, ktorí majú či už priestupky alebo podmienku.

Na základe uvedených skutočností pristúpili policajti v okrese Malacky k zvýšenému výkonu služby v uvedenej lokalite, potvrdil hovorca.
Starosta apeluje

Tamojší starosta vraj nevie, prečo sú v osade nepokoje. Apeluje však na ľudí, aby sa zamysleli nad svojim konaním a ukončili spory a bitky. "Nič to neprináša, ani im ani nikomu z obce. Nikto cudzí do tej osady nevstupuje, nikto cudzí ich nenapáda."

Policajti museli zasahovať voči päťdesiatke Rómov (VIDEO)
Desiatky policajtov boli počas Veľkonočnej nedele (12. 4.) vyslaní na zásah v časti Poštárka v Bardejove. Pri pokuse nastoliť verejný poriadok ich napadlo zhruba 50 miestnych obyvateľov. Správu publikoval portál topky.sk. Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová