Hroby vo Vatikáne už prestali skúmať. Mladú Emanuelu v nich nenašli
30 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Telesné pozostatky Emanuely Orlandiovej, ktorá zmizla pred 36 rokmi, neboli uložené na území Vatikánu. Prípad uzavreli.


Portál vaticannews.va priniesol stanovisko Tlačového strediska Svätej stolice: „Konanie, týkajúce sa údajného pochovania pozostatkov Emanuely Orlandiovej v cintoríne Teutonico vo Vatikáne, bolo archivované jediným sudcom (samosudcom) Vatikánskeho mestského štátu, ktorý v plnej miere prijal žiadosť Úradu promótora spravodlivosti“.


V komuniké sa ďalej uvádza, že telesné pozostatky, ktoré sa podarilo odhaliť, spadajú do omnoho skoršieho obdobia, než je dátum zmiznutia Emanuely. Boli nájdené v dvoch ossáriách ležiacich v blízkosti dvoch rovnako preskúmaných hrobov. Najmladšie pozostatky majú aspoň 100 rokov.


ZÁHADA: Vatikán povolil otvoriť dva hroby priamo vedľa Baziliky Sv. Petra
Vo Vatikáne sa budúci týždeň otvoria dve hrobky v snahe preveriť či náhodou ostatky jedného z tiel neobsahujú DNA zmiznutej Emanuely Orlandiovej. Dcéra služobníka pápeža Jána Pavla II. zmizla pred 36 rokmi. Dievča malo iba 15 rokov, keď v roku 1983... Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič


Emanuela Orlandiová bola 15-ročná dcéra vatikánskeho zamestnanca, zmizla v roku 1983. Vybrala sa na hodinu flauty, no stratila sa v uliciach Ríma. O osude dievčaťa nie sú dodnes žiadne konkrétne informácie. Rodina nezvestnej mala správy o údajnom uložení jej telesných pozostatkov na území Vatikánu.

Skúmaním hrobov Vatikán vyhovel žiadosti rodiny. Preverili aj útroby hrobky v srdci Vatikánu, na ktorú ukazoval anjel, no bez výsledku. Špeciálny vyšetrovací tím konštatoval, že miesto bolo prázdne.


Vatikánska hrobka, kde ukazoval anjel, je prázdna
Po minulotýždňovej medializácii, že v jednej z hrobiek v srdci Vatikánu sa údajne nachádzajú pozostatky zmiznutej Emanuely Orlandiovej, dnes špeciálny vyšetrovací tím s povolením Vatikánu otvoril jednu z hrobiek. Pátranie po akejkoľvek stope... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič