Tehotná Venezuelčanka nemala k dispozícii žiadnu sanitku ani taxík, preto musela porodiť na chodníku (VIDEO)
28 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Žena v nedeľu porodila dieťa na chodníku v severnej Venezuele, zatiaľ čo čakala na prevoz do nemocnice, ktorý nikdy neprišiel, informuje portál Breitbart.


Od zavedenia karantény vo Venezuele 16. marca sa prehĺbil už existujúci nedostatok paliva v celej krajine, čo spôsobilo závažný nedostatok dopravných vymožeností.

Neobvyklý pôrod sa uskutočnil 26. apríla vo venezuelskom meste Maracaibo. Najbližšia nemocnica bola vzdialená niekoľko kilometrov a sanitky neboli k dispozícii taktiež. Žena začala rodiť skôr, ako stihla doraziť náhradná preprava.

Venezuelčanke pomohli porodiť hasiči z neďalekej hasičskej stanice.



„Kým táto žena čakala na odvoz do nemocnice, porodila priamo na chodníku. Nebol čas na to, aby mohla byť prevezená na blízku hasičskú stanicu v Maracaibe. Pomohli jej (hasiči) a napriek neistej situácii, matka šťastne porodila. Chválime týchto hasičov,“ napísala venezuelská novinárka Madelyn Palmarová, ktorá zverejnila video, na ktorom je vidieť na chodníku ležiacu matku s dieťaťom tesne po pôrode, cez svoj účet na sociálnej sieti Twitter.


Venezuela trpí závažným nedostatkom pohonných hmôt v dôsledku desaťročí socialistického zlého riadenia národnej ropnej spoločnosti Petróleos de Venezuela (PDVSA) v rukách socialistického vedenia.

Vedci zverejnili najvhodnejšie materiály na domácu výrobu ochranného rúška
Nosenie ochranného rúška môže byť​​ dôležitou súčasťou stratégie na zastavenie šírenia SARS-CoV-19. Vedci preto zverejnili najvhodnejšie materiály na ich domácu výrobu, informuje portál Science Alert. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | Timotej Dudka