Sýrska protivzdušná obrana odrazila „izraelskú agresiu“, keď vystrelili rakety z libanonského vzdušného priestoru (VIDEO)
27 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Sýrska protivzdušná obrana reagovala na útok izraelských vojenských lietadiel, pričom odrazila niekoľko rakiet nad Damaskom, ktoré boli vystrelené z libanonského vzdušného priestoru, informuje portál RT.


Na Twitteri sa po útoku objavilo video, na ktorom môžete vidieť, ako bola aktivovaná sýrska raketová obrana, aby zostrelila rakety, ktoré údajne vypálili izraelské obranné sily (IDF) z libanonského vzdušného priestoru.



Existujú nepotvrdené správy, že najmenej tri vojenské miesta mimo Damasku sa dostali pod paľbu v dôsledku útoku, ktorý sa uskutočnil pondelok ráno miestneho času.



Po celom Damasku sa údajne objavili „početné výbuchy“, pričom zatiaľ nie je jasné, či došlo k poškodeniu.





 

Izrael rázne tlačí na sýrske územie pod zámienkou zamerania sa na iránske pozície, pričom Damask odsudzuje také útoky ako zjavné porušovanie jeho územnej celistvosti.



Zatiaľ čo Tel Aviv sa málokedy prihlási k svojim leteckým útokom, minulý rok sa izraelský premiér Benjamin Netanjahu pochválil, že v Sýrii vykonáva „stovky“ operácií, aby zabránil Teheránu získať podporu v krajine.

Dve stíhačky Su-27 "odprevadili" F-16, ktorá letela k ruskej hranici (VIDEO)
Dvojica ruských stíhacích lietadiel Su-27 rýchlo ukončila rutinný cvičný let, aby sprevádzala belgické bojové lietadlo blížiace sa k štátnej hranici, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Marek Molnár