Policajtka si zo spoločnej kasy ulievala peniaze
25 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Príslušníčka Policajného zboru SR mala podľa obvinenia spreneveriť viac ako dvesto tisíc eur z účtu medzinárodnej asociácie IPA. Tam prispievajú policajti, ľudia z justičnej stráže, ale i zo Slovenskej informačnej služby.


Informovala o tom vo svojom spravodajstve TV Markíza. Policajtka skončila mrežami rozhodnutím bratislavského sudcu. Vyšetrovateľka ju obvinila z obzvlášť závažného zločinu sprenevery.

Žena (38) okrem toho, že bola aktívnou policajtkou na kriminálke Prezídia policajného zboru, fungovala aj ako pokladníčka v medzinárodnej organizácii IPA. Peniaze, tam uložené, boli určené na kultúrne a športové podujatia policajtov. Na dlhodobé machinácie tejto policajtky vraj upozorňovali aj členovia úradovní na národných kongresoch. Peniaze mali zo spoločného účtu miznúť počas zhruba štyroch rokov.

Ako uviedla TV Markíza, pokladníčka vraj falšovala bankové výpisy, ktoré potom predkladala úradovniam. Avšak s reálnymi výpismi sa nezhodovali. Redakcia má zdroje, ktoré tvrdia, že za ukradnuté peniaze si policajtka platila luxusné dovolenky. Hrozí jej až pätnásťročné väzenie. Nie sú vraj vylúčené ani ďalšie obvinenia v rámci tejto kauzy.

„Ja som na dovolenke, prosím Vás, neotravujte ma," odpovedal Ján Kováčik, prezident IPA Slovensko v reakcii na obvinenie a väzobné stíhanie policajnej pokladníčky.

Starosta Malinova dal zarobiť pochybnej firme bez webu a sídla
Viaceré obce v Seneckom okrese využili služby týkajúce sa dopravného značenia od českej spoločnosti Dieselex B. T.. Medzi nimi aj starosta Malinova Eugen Janík, ktorý chcel zjednosmerniť ulicu, kde býva. Na prípad upozornil portál... Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová