Marián Labuda ml. stváril jedného z najväčších zradcov v histórii v novom filme Anatómia
23 | 04 | 2020 I Miroslav Tóth

Tento rok v januári to budú už dva roky, kedy do hereckého neba odišla legenda československého herectva Marián Labuda. Jeho syn Marián Labuda mladší, ktorý je mu postavou aj talentom veľmi podobný, si zahral v unikátnom historickom filme Anatómia jedného z najväčších zradcov minulého storočia, píše instory.cz.


Marián Labuda mladší stvárnil v dvojdielnej televíznej dráme hlavnú úlohu Emanuela Moravca, bývalého prvorepublikového legionára, vojaka, ale aj novinára a neskôr ministra školstva, ktorý šiel nakoniec kvôli peniazom proti svojmu národu a zradil ho. Nakoniec sa v roku 1945 zastrelil.


Vedľa Labudu mladšieho uvidia diváci aj celú plejádu ďalších skvelých hercov a veľkých mien. Napríklad Edvarda Beneša si zahral Viktor Preiss, jeho tajomníka stvárnil Pavel Kříž, v úlohe plukovníka Hrbka sa objaví Ondřej Vetchý, Milana Kňažka uvidia ľudia v úlohe protektorátneho prezidenta Emila Háchu.


O hudbu k televíznemu filmu sa postaral Michal Novinsky. "Práca na filme bola skvelá a pánovi producentovi Vítězslavovi Jandákovi mladšiemu, režisérovi Biser A. Arichtevovi a celému tímu patrí veľká vďaka za príležitosť. Bolo to náročné, ale bezchybné nakrúcanie," priznal 46-ročný Marián Labuda mladší, ktorý práve v dramatickom filme ukáže svoje herecké schopnosti.

Bývalý hokejista Dominik Hašek oznámil, že chce byť českým prezidentom
O necelé tri roky sa v Česku budú opäť konať prezidentské voľby, pričom tentoraz bude čakať na voličov veľmi známe meno. O poste prezidenta vážne uvažuje bývalý hokejový brankár Dominik Hašek, informuje portál Extra.cz. Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | Marek Molnár


"Spolupráca s Mariánom Labudom mladším, ktorý aj fyzicky zodpovedá svojmu historickému predobrazu velezradcu, bola bezchybná. Jeho otec by na neho bol určite veľmi a právom hrdý, aj keď Marián ml. stvárnil skutočne jedného z najväčších zradcov minulého storočia ..., "povedal za producenta Rolling Media Vítězslav Jandák mladší.

Jeho otec, známy herec a bývalý politik Jandák starší si v Anatómii zrady tiež zahral. Dostal menšiu, ale výraznú úlohu. "Bola to krásna práca a je dobre, že ten film vznikol. Je dôležité si pripomínať históriu a tiež sa z nej poučiť. Hlavne nezabúdať na zradcu ...," podotkol Jandák starší.

"Postava Emanuela Moravca a jeho príbeh sú doslova fascinujúce. Je to príbeh o tom, ako sa zo zaprisahaného demokrata a zástancu tzv. Hradnej politiky a TGM stane presvedčený nacista. Cieľom je ukázať túto postavu v inom, ako len čiernobielom znázornenie, "hovorí režisér Biser A. Arichtev.

Dvojdielnu drámu nakrúcal štáb v Čechách, a to v autentických lokáciách, ako sú napríklad Černínsky palác, Nosticův palác, Pečkův palác, Malostranské námestie, Palác Lucerna, ale aj v Nemecku, napríklad na Rujane.

http://www.hlavnydennik.sk/2020/04/20/zomrel-reziser-toma-a-jerryho-gene-deitch-%e2%80%a0-95-ktory-zil-60-rokov-v-prahe/