Čína nevyhovie návrhu Austrálie na medzinárodné vyšetrenie pôvodu COVID-19
23 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Čínska komunistická strana (ČKS) zareagovala na žiadosť austrálskej vlády o vyšetrenie pôvodu koronavírusu z mesta Wu-chan, pričom čínske veľvyslanectvo odsúdilo austrálskych zákonodarcov za „bábky Spojených štátov“, informuje Breitbart.


Vedúci austrálski zákonodarcovia žiadali o vyšetrenie pôvodu nového koronavírusu a spochybnili transparentnosť Pekingu v súvislosti s pandémiou, ktorá teraz paralyzuje celý svet.

„Problémy okolo koronavírusu sú otázky nezávislého preskúmania a myslím si, že je dôležité, aby sme to urobili. Austrália na tom bude v skutočnosti trvať, “ uviedla austrálska ministerka zahraničných vecí Marise Paynová.

Austrálska opozícia vyjadrila podporu ministerke a uviedla, že očakáva, že Číňania budú pri vyšetrovaní plne spolupracovať.

Zrážky Talibanu v Afganistane zabili desiatky vojakov či civilistov aj napriek snahe o mier počas pandémie
Spory medzi afganskými silami a vojskom Talibanu za posledných 24 hodín zabili desiatky ľudí na celom území krajiny, Informuje spravodajský portál Reuters. Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


Austrálsky minister zdravotníctva Greg Hunt uviedol, že reakcia Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) na pomoc Pekingu „nepomohla svetu“ a Austrália urobila správny krok proti koronavírusu tým, že ignorovala radu WHO a prijala „vlastné rozhodnutia ako krajina“ o zákaze cestovania z Číny.

Čínske veľvyslanectvo v Canberre vzalo telefonát medzi austrálskym premiérom Scottom Morrisonom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom ako dôkaz, že americký prezident manipuluje Austráliu s útokom na Čínu a jej zástupcov.

„V súčasnosti sú niektorí austrálski politici ochotní papagájiť to, čo Američania tvrdia a jednoducho ich nasledovať pri uskutočňovaní politických útokov na Čínu,“ uviedlo veľvyslanectvo. Čínske ministerstvo zahraničia odmietlo výzvu od Paynovej a tvrdilo, že austrálska ministerka zahraničia nerešpektovala „obrovské úsilie a obete čínskeho ľudu“ tým, že spochybnila čestnosť ČKS.

Ruskí komunisti vzdorujú karanténe, aby mohli vzdať poctu Leninovej pamiatke k jeho 150. narodeninám
Desiatky ruských komunistov v stredu vzdorovali karanténnym nariadeniam vlády pochodom cez Červené námestie, aby položili kvety pred pomník Vladimíra Lenina pri príležitosti 150 rokov od narodenia boľševického vodcu, informuje portál... Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


Austrálčania obvinili Čínu zo zasahovania do ich politiky, potláčania prejavu Číňanov žijúcich na austrálskej pôde a presadzovania imperialistickej kontroly nad Juhočínskym morom. Austrálske vojnové lode sa v súčasnosti zúčastňujú na spoločných cvičeniach s námorníctvom USA na potlačenie agresie Číny v napadnutých vodách.

Austrálčania patria medzi najväčších kritikov nebezpečného odmietnutia Číny uzavrieť „mokré trhy“, ktoré sa považujú za príčinu vírusovej pandémie a za opätovné otvorenie mokrých trhov sa považuje za zarážajúce rozhodnutie WHO. Austrália bola okrem iného prvou krajinou, ktorá zablokovala čínskeho telekomunikačného giganta Huawei v dodávke vybavenia pre svoju 5G sieť.

Dve mačky z New Yorku sa infikovali koronavírusom
V americkom štáte New York majú dve domáce mačky pozitívny test na koronavírus. Obe pochádzajú z rôznych častí štátu, majú mierne respiračné problémy a očakáva sa, že sa úplne vyliečia. Infikovali sa pravdepodobne od ľudí, s ktorými žijú alebo od... Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | SITA