Koronavírus unikol z amerických laboratórií, tvrdia čínske médiá
22 | 04 | 2020 I Mário Martinka

Moderátorka v čínskom štátnom médiu vyhlásila, že koronavírus, ktorý doteraz zabil viac ako 170 000 ľudí na celom svete, prišiel z USA a nie z čínskeho Wu-chanu.


Moderátorka CGTN, známa ako pani V, vo vysielaní tvrdila, že COVID-19 prišiel zo zahraničia, píše express.co.uk. Moderátorka uviedla, že smrtiaci vírus mohol uniknúť z amerického laboratória alebo prišiel do Číny počas vojenských svetových hier vo Wu-chane v októbri minulého roku.

Pani V vo svojej show „China View“ vyhlásila: "Výskum tiež uviedol, že vírus sa začal šíriť po ukončení medzinárodných vojenských hier vo Wu-chane v októbri 2019. „Očakáva sa teda, že „pacient nula" pochádza z krajín mimo Číny.“

Toto vyhlásenie prichádza v čase globálneho hnevu na Čínu za to, že nebola transparentná keď sa jednalo o zdroj ohniska vírusu. Zdravotnícke organizácie na celom svete, medzi ktoré patrí aj Svetová zdravotnícka organizácia, uviedli, že vírus sa začal v čínskom meste Wuhan. Predpokladá sa, že vírus sa mohol začať šíriť na trhu so zvieratami a preniesol sa z nich na ľudí.

Spojené kráľovstvo začína vo štvrtok testovať vakcínu na ľuďoch
Spojené kráľovstvo začne vo štvrtok testovať vakcínu proti koronavírusu na ľuďoch. Uviedol to minister zdravotníctva Matt Hancock. Tvrdil, že vládna stratégia boja proti tejto chorobe bola úspešná. Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Moderátorka Pani V tiež vovysielaní uviedla: „Dospelo sa k záveru, že nový koronavírus začal v Spojených štátoch ... a jeho príznaky sú rovnaké ako príznaky iných chorôb, takže bolo ľahké skryť pravdu.“

Zhao Lijian, hovorkyňa čínskej vlády, súhlasila s pani V. Povedala, že „môže to byť americká armáda, ktorá priniesla epidémiu do Wu-chanu“.

Pani V vo svojom programe dodala: „Japonská spoločnosť Asahi Corp. nedávno uverejnila správu, v ktorej uviedla možnosť nových prípadov koronavírusu v Spojených štátoch medzi úmrtiami na chrípkovú infekciu a vláda USA túto možnosť nedávno uznala.“

Táto správa spôsobila rozsiahlu diskusiu na sociálnych médiách o možnosti prenosu vírusu do Číny zo zahraničia počas vojenských olympijských hier vo Wu-chane, ktorých sa zúčastnilo 109 krajín vrátane Spojených štátov.

Krajiny z celého sveta vyzvali na vyšetrovanie Číny, ako aj na vyšetrovanie začiatku pandémie. Včera kancelárka Angela Merkelová vyzvala Čínu, aby bola transparentnejšia. Čínske epicentrum mesta Wu-chan pripustilo chyby pri počítaní počtu obetí a tento týždeň zvýšil počet o 50%.

Čínska ekonomika sa po štyroch desaťročiach prvýkrát zmenšuje
HDP v prvom štvrťroku pokleslo medziročne o 6,8% v dôsledku pandémie koronavírusu Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Mário Martinka