Syn sudcu obvineného z úplatkárstva vlastní rozprávkový majetok
21 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Jeden zo sudcov zatknutých počas najrozsiahlejšej korupčnej razii v histórii justície Richard Molnár podľa  majetkového priznania nevlastní žiaden nehnuteľný majetok. Všetok je napísaný na jeho rodinných príslušníkov, napísal týždenník Plus 7 dní. 


Sudca Krajského súdu v Bratislave Richard Molnár je momentálne spolu ďalšími kolegami a bývalou štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Monikou Jankovskou vo väzbe. Dostal sa tam po výpovedi Kočnerovho spolupracovníka, podpredsedu Okresného súdu Bratislava I, Vladimíra Sklenku.

Potvrdil, že Molnár mu v roku 2019 dal 20-tisíc eur priamo pred Justičným palácom. Malo ísť o odmenu za rozsudok v kauze, kde súkromná firma žalovala štátny Slovenský vodohospodársky podnik. Predmetom sporu bolo 14,2 milióna eur. Molnár dal Sklenkovi na USB kľúči vypracovaný rozsudok, ktorý sudca aj reálne vyniesol.
Kaštieľ a mnohé iné

Sudca Molnár pritom býva v kaštieli v centre Stupavy. Oficiálne ho však vlastní jeho syn Richard. Portál Plus 7 dní ďalej ypočítava, že takmer desať­árový pozemok vedľa podľa katastra nehnuteľností patrí sudcovej manželke. Danica Molnárová sa živí ako notárka. Syn je jej koncipientom, no pár mesiacov pred zadržaním sudcu získal miesto riaditeľa Inšpektorátu životného prostredia v Bratislave.

Majetky šéfa daňových kriminalistov Makóa stále vyvolávajú otázniky
Ľudovít Makó, ktorý spolu s družkou Dagmar Kapusníkovou vlastní rozsiahly majetok v Jelenci pri Nitre, má na svojom pozemku čierne stavby. Parkujú u neho kamióny pochybnej firmy, zistili Aktuality.sk. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


Mladý Molnár podľa článku Plus 7 dní vlastní v uzavretej súkromnej štvrti v bratislavskej Záhorskej Bystrici aj luxusný moderný dom, ktorý sa práve dokončuje. S bazénom a rozľahlými terasami. Pozemok mal stáť viac ako 230-tisíc eur, výstavba domu ďalšie státisíce. A pritom na nehnuteľnosti rodiny Molnárovcov neexistuje záložné právo bankových inštitúcií, kupovali sa tak bez hypotéky či úveru.
Pár desiatok tisíc

Rodinný dom v bratislavskej Karlovej Vsi, kde sudcova rodina donedávna bývala, predávali až v polovici minulého roka. Vtedy už rodina disponovala nehnuteľnosťami v Stupave a v Záhorskej Bystrici. Aj tento dom patril juniorovi, podľa inzerátu sa predával za 575-tisíc eur.

Richard Molnár ako sudca však zarábal okolo 35-tisíc eur ročne. V poslednom priznaní v roku 2018 uviedol úspory 115-tisíc eur.

Hromadné lynčovanie v Indii: Polícia zatkla viac ako 100 spolupáchateľov trojnásobnej vraždy (VIDEO)
V západnom indickom štáte Maháraštra bolo zatknutých viac ako 100 účastníkov hromadného smrteľného zlynčovania troch mužov, informuje BBC. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Timotej Dudka