Slovenka v karantéte sa bojí, že sa nakazí tam (VIDEO)
12 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Prišelcov z Tirolska ubytovali v povinnej karanténe spolu - pozitívnych aj negatívnych. Mladá žena na sociálnej sieti prehovorila o tom, ako to tam vyzerá.


Podľa informácií, ktoré zverejnil Nový čas, bolo v skupine ľudí vracajúcich sa z Tirolska viac ako 130 ľudí nakazených. Niektorí pracovali v reštauráciách, časť z nich mala iné zamestnanie. Prešli si testami na koronavírus, pričom až 34 bolo pozitívnych. Slovenka, vyšla z testovania negatívne. Vo videu, ktoré zverejnila na sociálnej sieti, tvrdí, že ich ubytovali spolu s ľuďmi, ktorým sa koronavírus potvrdil.

Umiestnená bola do karantény na policajnej akadémii v Rači. "Nás tu cudzích ľudí ubytovali spolu do bunky, kde máme spoločné sociálne zariadenie - kúpeľňa, wecko, chodbička," hovorí rozhorčene tmavovláska vo videu, ktoré zdieľali už stovky ľudí. Zistila, že ich "kolegovia" z vedľajšej bunky majú koronavírus.



"Takže ja som tu 6 dní zatvorená s pozitívnymi ľuďmi, chytám tie isté kľučky, tie isté spotrebiče, všetko, takže tu sa niekde stala chyba... Dnes je obed, poobede, neviem, koľko je hodín, a doteraz nás nikto nerozdelil. My sme tu celú noc a celý dnešný deň ubytovaní stále s tými chorými ľuďmi. Tak ja sa pýtam kompetentných, či mi vie na toto niekto odpovedať, či je toto v pohode, že zdraví ľudia sa tu nakazia," pýta mladá tmavovláska.

Či dôjde k prerozdeleniu ubytovaných, ukážu najbližšie dni...

WHO prešetruje prípady vyliečených ľudí, ktorí mali znovu pozitívny test
Juhokórejské úrady v piatok evidovali 91 pacientov, ktorých považovali za vyliečených a mali znovu pozitívny výsledok testov. Čítať ďalej
11 | 04 | 2020 | TASR