Advokátka v kauze Kočnerova Threema čelí disciplinárke
10 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Eva Timár Myjavcová mala na objednávku písať rozsudky pre sudcov; skončila v rukách polície. 


„Poprosím Timarku tu vec napísať, Čerepkai,“ píše cez Threemu vtedajší sudca Okresného súdu Bratislava I Vladimír Sklenka podnikateľovi Marianovi Kočnerovi. V apríli 2018 mal sudca na stole prípad, o ktorý sa Kočner zaujímal. Chcel, aby tento prípad dopadol podľa jeho želania, teda aby žalobca Roman Čerepkai uspel. Správu zverejnil portál Aktuality.sk.

Sudca tak nabádal muža z mafiánskych zoznamov, aby zariadil, že rozsudok za Sklenku rovno napíše Kočnerova známa. Požiadavku o napísanie rozsudku Kočner „Timarke“ aj posunul – teda advokátke Eve Timár Myjavcovej.

Prieskum: Viac ako polovica Slovákov sa bojí koronavírusu aj jeho dosahov
Viac ako 60 percent ľudí vo veku nad 60 rokov odpovedalo, že sa nákazy bojí. Na opačnom spektre stáli ľudia vo veku od 18 do 29 rokov, u ktorých sa bálo nákazy 41 percent opýtaných. Čítať ďalej
09 | 04 | 2020 | TASR


V správe cez Threemu ju podľa portálu kontroverzný podnikateľ prosí, aby sudcovi „Vladovi“ pomohla. Advokátka súhlasila. „Keďže aj všetky doteraz som robila ja lebo ‚pán sudca‘ nestíha tak to urobím pre tuto úbohú justíciu.“ Kočner sa vraj následne poďakoval pusinkami s dôvetkom, že to bude aspoň kvalitná práca.

A spomenuté boli aj peniaze: „Vždy keď si povedala že potrebujes na niečo peniaze tak som doniesol. Tak ak sú tam nejaké podĺžnosti tak to vyrovnám...“ písal Kočner advokátke Eve Timár Myjavcovej.

Advokátka a konkurzná správkyňa zo Šale patrí medzi 13 sudcov, ktorých zadržala polícia v polovici marca počas razie Búrka. Podľa obvinenia sa mali podieľať na manipulovaní súdnych procesov. Timar Myjavcovú obvinili zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu.

Prezidentka udelila podmienečnú milosť mužovi, ktorý zavraždil svojho otca
D. B. bol právoplatne odsúdený za spáchanie trestného činu vraždy na trest odňatia slobody vo výmere dva roky. Čítať ďalej
09 | 04 | 2020 | SITA


Teraz čelí aj ďalšiemu problému – disciplinárnemu konaniu a postihu zo strany advokátskej stavovskej organizácie. Jej prípad má na starosti revízna komisia Slovenskej advokátskej komory - je to čosi ako prokuratúra advokátskej komory. „Je neprijateľné, ak advokát organizuje a ovplyvňuje disciplinárne a trestné konanie voči prokurátorovi a snaží sa o jeho diskreditáciu. Je neprijateľné, ak advokát píše rozhodnutia súdu namiesto sudcu,“ vyjadrila sa Slovenská advokátska komora (SAK) v staršom stanovisku, keď sa na súde čítali prepisy správ s Kočnerom a advokátmi.

OSN: Pandémia môže uvrhnúť do chudoby až pol miliardy ľudí!
Hospodársky dopad koronavírusu by mohol zvýšiť globálnu chudobu až o pol miliardy ľudí, informuje BBC. Čítať ďalej
09 | 04 | 2020 | Timotej Dudka