Matovič dal Slovákom kázeň v priamom prenose
07 | 04 | 2020 I Peter Haluza

Premiér v v mimoriadnom vystúpení na RTVS vyzval občanov k pokračovaniu v zodpovednom správaní.


Aj vďaka prijatým opatreniam patrí Slovesnko medzi najúspešnejšie krajiny v boji s koronavírusom na svete. Preto by sme nemali cez Veľkonočné sviatky pokaziť to, čo sa nám doteraz podarilo. "Rešpektujte prosím obmedzenia," vyzval Igor Matovič vo vystúpení.

Premiér si za prijatými opatreniami plne stojí. Ako zdôraznil, boli prijaté po porade s odborníkmi. Pripomenul, že jeho vláda nedostala štandardných 100 dní a namiesto avizovaného boja proti korupcii sa okamžite musela začať zaoberať pandémiou. "Výsledky nie sú naše, sú Vaše," povedal občanom a zaželal im pekné sviatky.

Premiér avizoval cez sviatky tisícky hliadok v uliciach
Policajný zbor môže posilniť až do 1500 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | TASR, SITA


Počas veľkonočných sviatkov bude platiť zákaz vychádzania. Vláda v pondelok schválila návrh na rozšírenie opatrení núdzového stavu. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). Sloboda pohybu a pobytu sa obmedzí od 8. apríla 2020 0:00 hod do 13. apríla 2020 23:59 hod. Ako uviedol Matovič, toto obmedzenie sa nevzťahuje na cestu do a zo zamestnania a cestu na výkon podnikateľskej činnosti.

Netýka sa tiež cesty za účelom obstarania nevyhnutných základných životných potrieb. Ide napríklad o nákup potravín, liekov a zdravotníckych prostriedkov, hygienického tovaru, kozmetiky a iného drogériového tovaru, krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti, zabezpečenie starostlivosti o domáce zvieratá, doplnenie pohonných hmôt.

Do obmedzenia nespadá ani cesta za účelom obstarania nevyhnutných základných životných potrieb pre inú osobu v rámci územia okresu, v prípade Bratislavy a Košíc, v rámci územia mesta. Občania takisto môžu cestovať do zdravotníckeho zariadenia za účelom neodkladného vyšetrenia vrátane sprevádzania blízkou osobou a príbuzným.

Pri dodržiavaní nariadenia o obmedzení pohybu odporúčajú policajti riadiť sa „zdravým rozumom“
Pri prejazde jednotlivými okresmi či už prostredníctvom motorového vozidla, bicykla alebo pešo sa občania musia pripraviť na to, že pre príslušníkov policajného zboru vyplnia dotazník so svojimi súkromnými a kontaktnými údajmi, ako aj s účelom... Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | SITA