Talianska polícia nasadzuje drony na sledovanie občanov, ktorí karanténu nedodržiavajú (VIDEO)
23 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Talianska polícia začala používať bezpilotné lietadlá na zameranie ľudí a skupín, ktorí nerešpektujú karanténu a porušujú vládne nariadenia, informuje Breitbart.


Polícia v Taliansku začala dbať na prísnejšie podmienky karantény, pretože mnohí Taliani nedodržiavajú bezpečnostné nariadenia, čím ohrozujú zdravie ostatných. Talianske ministerstvo vnútra začiatkom tohto týždňa oznámilo, že polícia skontrolovala cez 200 000 ľudí a viac ako 8 000 z nich bolo prichytených pri porušovaní vládnych pokynov.

Polícia vykonala inšpekciu celkom v 116 712 komerčných podnikoch, z toho 195 podnikov bolo nahlásených za porušenie pokynov, informujú miestne médiá.



Drony zaznamenali zhromaždenia v niekoľkých regiónoch Talianska, vrátane Emilia-Romagna či Lombardie, kde je zaznamenaný najväčší nárast prípadov nákazy a úmrtí v dôsledku vírusu Covid-19 v krajine.

Polícia tvrdí, že pri kontrole obyvateľov im kladie rôzne otázky, aby sa uistila, že konajú podľa pokynov vlády a ich účel domácej absencie je v súlade s tolerovanými účelmi, napríklad nákup potravín či návšteva lekára. Niektorí talianski prokurátori tiež nariadili okamžité zaplatenie pokút za porušenie karantény, zatiaľ čo iní požadovali zatknutie.

V snahe pomôcť polícii pri dohliadaní na karanténu, talianske vládne úrady im v piatok poskytli posily armádnych ozbrojených síl, uviedol guvernér Lombardia Attilio Fontana, ktorý podal tento návrh talianskemu prezidentovi Sergioovi Mattarellovi.

Ako si doma vyrobiť dezinfekciu rúk? Tu je recept od expertky
Prípravky na dezinfekciu rúk sú v dnešnej dobe väčšinou vypredané. Ak ale máte potrebné suroviny, môžete si niečo podobné vyrobiť aj sami. Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová


„Zdôraznil som prezidentovi Mattarellovi potrebu použiť armádu na podporu polície s cieľom presadiť a dohliadať na dodržiavanie pravidiel. Môžem povedať, že prezident Mattarella zdieľa moju žiadosť o dobro a ochranu zdravia komunity.“

Taliansko, ktoré je najviac zasiahnuté koronavírusom v Európe, prekonalo Čínu z dôvodu počtu oficiálne potvrdených úmrtí.

Grécka polícia objavila tajný tunel plný zbraní, tureckí teroristi boli ihneď zatknutí (FOTO)
Grécka polícia zatkla príslušníkov tureckej teroristickej organizácie po odhalení tunela obsahujúceho sklad vojenských zbraní, informuje Breitbart. Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Timotej Dudka