Lesy by sa mali preniesť pod ministerstvo životného prostredia, myslí si Ján Budaj
21 | 03 | 2020 I TASR

Lesy by sa mali preniesť pod Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR. Uviedol to nastupujúci minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO).


O tejto téme sa už rozprával aj s Jánom Mičovským (OĽaNO), ktorý najbližšie štyri roky povedie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. "On nebude prekážkou. Je srdcom lesník a vie, že lesy nie sú výrobná fabrika, z ktorej by sa mali žmýkať zisky," hovorí Budaj.

Štátne lesy budú podľa neho vlastníkom, ktorý majú lesy v rezerváciách, ponúkať "kvalitnú, príťažlivú zámenu". "Musí sa to raz vyrovnať. Už 30 rokov sa brzdí zonácia tým, že sú tam vlastníctva súkromných osôb," podotkol Budaj.

Sociálne siete sú v čase koronavírusu strategickým komunikačným kanálom
Polícia zaznamenala na svojich sociálnych sieťach extrémny nárast počtu fanúšikov naprieč všetkými stránkami. V súčasnej krízovej situácii ich považuje za strategický komunikačný kanál, ktorý upozorňuje ľudí na aktuálny vývoj a vplýva na nich... Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | TASR


Výbor Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo, životné prostredie a ochranu prírody plánuje Budaj rozdeliť a zriadiť tak samostatný výbor NR SR pre životné prostredie. "Enviro rezort je rozsiahly a vyžaduje si kontrolu samostatného výboru. Chcem, aby to bol významný výbor," uviedol.

Budaj chce pokračovať v boji proti skládkam a taktiež proti environmentálnym záťažiam. Jeho prvá cesta povedie do Humenného, Michaloviec a Vranova nad Topľou, kde sa nachádzajú staré enviro záťaže.

Podľa jeho slov bude mať vo svojom najužšom tíme minimálne jedného z bývalých ochranárov, meno však neuviedol. Nie sú známe ani mená štátnych tajomníkov na MŽP. Diskusia sa na túto tému ešte neuzavrela, poznamenal Budaj.