Osobné údaje cestujúcich v Británii, ktorí vo vlaku používali Wi-Fi, boli vystavené na internete
02 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

E-mailové adresy, kontakty, dátumy narodenia či cestovné údaje asi 10 000 ľudí, ktorí na železničných staniciach vo Veľkej Británii použili bezplatné Wi-Fi, boli vystavené online.


BBC uvádza, že databáza nájdená výskumníkom v oblasti online bezpečnosti obsahovala 146 miliónov osobných záznamov. Žiadne z nich neboli chránené heslom. Údajný omyl spôsobil škodu pasažierom, ktorí využívali železničné stanice Harlow Mill, Chelmsford, Colchester, Waltham Cross, Burnham, Norwich a London Bridge.

Spoločnosť C3UK, ktorá poskytuje a je zodpovedná za systémy Wi-Fi uviedla, že zabezpečila vystavenú databázu ihneď, ako na to upozornil bezpečnostný expert Jeremiah Fowler z organizácie Security Discovery. „Vzhľadom na to, že databáza neobsahovala žiadne heslá ani iné dôležité údaje, ako sú finančné informácie, považuje sa to iba za nízke potenciálne riziko zraniteľnosti,“ uviedol hovorca spoločnosti.

Výskumník Fowler však povedal, že na základe toho, čo videl „na vlastné oči,“ súdi, že je možné vyhľadať cestujúceho podľa používateľského mena, čo znamená, že pravidelné vzorce cestovania jednotlivcov by bolo možné jednoducho získať a zneužiť.

Fowler našiel databázu cestujúcich na nezabezpečenom úložisku Amazon Web Services.

Turecko varuje, že púšťa milióny migrantov do Európy
Turecký prezident vyhlásil, že „milióny“ migrantov a utečencov bude čoskoro smerovať do Európy. Uviedol portál BBC. Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | Timotej Dudka