Rusko-ukrajinský tím by mohol vytvoriť "globálneho rivala", preto sa snažia konkurenti tomu zabrániť, uviedol Putin
21 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Úsilie niektorých zahraničných krajín o vytvorenie bariér medzi Ruskom a Ukrajinou je dosť pragmatické, pretože synergia medzi našimi dvoma krajinami, by mohla mať za následok vytvorenie "globálneho rivala", uviedol ruský prezident Vladimir Putin. Informuje portál RT.


"Rusko a Ukrajina majú spoločné historické korene a veľký potenciál pre vzájomný úžitok, takže ma neprekvapuje, že ostatné krajiny vynakladajú toľko energie, aby tomu zabránili," uviedol ruský prezident v rozhovore pre agentúru TASS.

„Pretože akákoľvek integrácia Ruska a Ukrajiny - spolu s ich kapacitami a konkurenčnými výhodami - by znamenala vznik globálneho rivala pre Európu, a dokonca aj pre celý svet, pričom je samozrejmé, že to nikto nechce. To je dôvod, prečo urobia čokoľvek, aby nás rozdelili," dodal Putin.

Ukrajinskí nacionalisti a politici konajú proti záujmom svojho národa, uviedol Putin s odvolaním sa na to, ako sa Ukrajina stáva menej industrializovanou.

Putin zopakoval, že osobne považuje Rusov a Ukrajincov za slobodných ľudí, zdôraznil však, že rešpektuje ľudí, ktorí považujú ich ukrajinskú identitu za dôležitú.

MIMORIADNE: Erdogan prehlásil, že nestiahne svoje vojenské jednotky z Idlibu
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa zaviazal, že nestiahne turecké jednotky zo sýrskeho regiónu Idlib, a tiež uviedol, že jeho nadchádzajúci telefonický hovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom pomôže Ankare s jej politikou. Informuje... Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Marek Molnár