„Žiadny rodič číslo 1. a 2. v Rusku nebudú“, zaručuje sa Putin
15 | 02 | 2020 I Jaroslav Fabok

Prezident Ruskej federácie deklaruje, že počas doby jeho vlády nedovolí sobáše párom rovnakého pohlavia,


Zopakujem ešte raz, že pokiaľ budem prezidentom, u nás nebude žiadny rodič č. 1 a rodič č. 2,vyhlásil nedávno ruský prezident Vladimír Putin. K tomuto vyhláseniu pristúpil v rámci štvrtkových rokovaní, ktoré sa týkali zmien v ruskej ústave. Medzi nové návrhy, ktoré majú byť do ústavy doplnené, sa totiž dostalo aj prianie zakotviť zákon, podľa ktorého má byť rodina výhradne zväzkom muža a ženy.


S návrhom prišla jedna z poslankýň ruskej Dumy, na čo jej Putin oponoval s tým, že ide o diskutabilný problém. „Povedali ste, že rodina je zväzok muža a ženy. Ale čo v prípade, ak ide o neúplnú rodinu? Čo potom? Dovoľte nám upresniť niektoré veci. Sobáš - to je zväzok muža a ženy, ale s rodinou je to trochu inak,“ doplnil ruský prezident.


Oľga Batalina, jedna z poslankýň ruskej Dumy, pri svojom návrhu prízvukovala , že koncepcia rodič 1. a rodič 2 nieje výmyslom. V mnohých krajinách ide o realitu a koncept, ktorý v praxi bežne aplikovaný. Putin však aj napriek upresnenie terminológie návrh poslankyne podporil a podrhol, že kým bude stáť na čele krajiny, v Rusku bude „otec a mama“.


Podľa agentúry Reuters sa ruský prezident, ktorý v krajine vládne už viac ako dve desaťročia, našiel spoločnú reč s pravoslávnou cirkvou, ktorá v krajine dominuje. V súzvuku s cirkvou sa pokúša oddeliť Rusko od liberálnych západných hodnôt, čo sa týka aj postojov ku zväzkom párov rovnakého pohlavia či rodovej ideológie,


Výrazy „rodič č. 1 a rodič č. 2“ pritom majú byť odkazom na termíny, ktoré sú používané v nových francúzskych zákonoch. Ako opozitum voči liberálnemu západu Rusko od roku 2013 pristúpilo k zavedeniu zákonov, ktoré majú trestať propagandu „netradičných spôsobov života“ najmä medzi neplnoletými osobami.


Islamský štát v službách globalistov (Alexander Mezjaev)
Komentár Alexandra Mezjaeva (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | Preklad: Redakcia HD