Turecko tvrdí, že pri ostreľovaní v Idlibe boli zabití 4 vojaci, obviňuje z toho Damask
03 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Ankara tvrdí, že štyria tureckí vojaci boli zabití a ďalších deväť bolo zranených potom, čo sa dostali pod paľbu v rebelskej provincii Idlib. Turecko obviňuje z útoku jednotky sýrskej armády. Informuje spravodajský portál Reuters.


Turecké ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení v pondelok uviedlo, že sa turecké jednotky dostali pod „intenzívnu delostreleckú paľbu“ v severozápadnej sýrskej provincii, pričom štyria vojaci zomreli a deväť bolo zranených, vrátane jedného vážne.

Ministerstvo uviedlo, že turecké sily odpovedali na paľbu zničením nešpecifikovaných cieľov v regióne.

K incidentu došlo krátko po vyhlásení, že veľký turecký vojenský konvoj - pozostávajúci z približne 50 obrnených vozidiel a nákladných vozidiel prepravujúcich tanky - vstúpil do Idlibu cez prechod Kafr Loosen, ktorý mal slúžiť na monitorovanie prímeria z jedného z pozorovacích stanovísk.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan predtým varoval, že môžu byť použité všetky možnosti, a to „vrátane vojenských síl". Pričom ďalej uviedol, že takéto útoky spôsobujú príliv migrantov do Turecka.

VIDEO: V Londýne policajti zastrelili muža, ktorý pobodal niekoľko ľudí. Incident súvisel s terorizmom
Londýnska polícia v nedeľu zastrelila jedného muža v mestskej časti Streatham pri zásahu, ktorý súvisel s terorizmom. Údajne bolo pobodaných niekoľko ľudí, pričom videozáznamy zdieľané na sociálnych médiách ukazujú ozbrojenú políciu a sanitky na... Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | Marek Molnár